Криворізька мерія купила вибухозахисні костюми за 4 мільйона 
21.10.2022   //   201 Переглядів

18 жовтня 2022 року виконком Криворізької міської ради підписав угоду з ТОВ «Лазер ЦВМ» на поставку двох вибухозахисних костюмів 4030 «ELITE» в комплекті. Загальна вартість угоди 3,95 млн. грн.

Інформація про це міститься в системі Прозорро.

Закупівля проведена без використання електронної системи за процедурою «Українська Визвольна Війна». За два костюми мерія заплатить продавцю-посереднику 3 млн. 955 тис. 500 грн.

Захисні костюми 4030 «ELITE» використовують при розмінуванні. Виробник костюмів NP Aerospace – британське підприємство, що займається виробництвом бронетехніки та спецзахисту з надлегких високоефективних матеріалів.

Продавець ТОВ «Лазер ЦВМ» веде діяльність в сфері неспеціалізованої оптової торгівлі. На Прозорро майже не працює – має лише три закупівлі від ДП Південмаш з Дніпра, які оформлені як звіти про договір. 

Зареєстрована компанія в Києві. Власники родина Лукашенків – Андрій, Дмитро та Володимир. Андрій Германович Лукашенко також очолює Державне підприємство «Дослідний завод спецелектрометалургії Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України».

Відносно продавця захисних костюмів ТОВ «Лазер ЦВМ» в судовому реєстрі є ухвала щодо тимчасового доступу до речей та документів. Повідомляється, що слідчі прокуратури міста Києва розслідуючи справу про ухиляння від сплати податків за допомогою безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, вилучили фінансово-господарські документи підприємства. Чим закінчилася ця справа – невідомо. 

 

Залиште відповідь