Аеропорт «Ужгород» за 1,5 мільйона придбав трактор «Білорусь» у компанії, що засвітилась на сміттєвій афері 
21.10.2022   //   705 Переглядів

КП «Міжнародний аеропорт Ужгород» 30 вересня за 1,56 млн грн замовив ТОВ «Сучасні вантажівки» трактор «Беларус 1221.2». 

Про це йдеться у «Прозорро»

Підрядник до кінця цього року зобов’язується поставити замовнику виготовлений в 2022 році у Республіці Білорусь і завезений в Україну 100% розмитнений трактор.

Конкурентом ТОВ «Сучасні вантажівки» на тендері було ТОВ «Техноторг», яке пропонувало нижчу на дві тис грн ціну, але пропозицію відхилили через відсутність поданого сертифікату про походження товару. 

Серед засновників ТОВ «Сучасні вантажівки» ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний інвестеційний фонд «Коннект», ТОВ «Ріалто» та ТОВ «Супермаркет вантажної автотехніки АВТЕК». Кінцеві бенефіціари – брат і сестра Ольга та Євгеній Мещаніни. Компанія входить до «Групи родини Мещаніних», головний актив яких автомобільний холдинг АВТЕК – офіційний дилер вантажних автомобілів та спецтехніки FORD TRUCKS, МАЗ, VOLAT.

За даними реєстру «Smida», власник фонду «Кооннект» – ТОВ «Джентерал Істейн» мієї ж Ольги Мещаніної. Принаймні до кінця 2013 року 8,5% акцій фонду належало бейзількому офшору «Пальміра Фінанс ЛТД», 91,5% – вже згаданій «Дженерал Істейт». 

Раніше «Сучасні вантажівки» були серед учасників тендерів по розпилу коштів у Дніпрі та Харкові на придбанні комунальної автотехніки, а також серед бажаючих постачати вантажівки «Укрпошті» напередодні широкомасштабної війни.

Засновниками і бенефіціарами конкурента переможця ТОВ «Техноторг», значаться Євген Березовський та Ігор Калюжний. Компанія входить до їхньої групи компаній «Техноторг», яка представляє на українському ринку сільськогосподарську, автомобільну, будівельну і комунальну техніку від більше 70-ти заводів-виробників. 

«Техноторг» також фігурує в тендерах по розпилу комунальних коштів на придбання спецтехніки Харкові та Полтаві, а один із засновників компанії, Євген Березовський, підозрюється у підробленні документів та легалізації одержаного злочинним шляхом майна.

 

Залиште відповідь