На Буковині без торгів та інформації про роботу віддають 20 мільйонів на ремонт приміщень для переселенців
19.10.2022   //   83 Переглядів

У жовтні у містах та селах Чернівецької області замовники провели закупівлі на капітальний ремонт приміщень під евакуйований та внутрішньопереміщених осіб. Загальна вартість запланованих робіт – 20.5 мільйона гривень.

Інформація про закупівлі оприлюднена на порталі «Прозорро».

Усі закупівлі проведені без використання електронної системи, мотивуючи війною. У всіх випадках сума договорів дорівнює оголошеній вартості.

Загалом замовники провели у жовтні 6 тендерів:

  •   Департамент капітального будівництва, містобудування та архітектури ЧОВА (будівля у с. Чуньків)– 4.51 млн грн
  •   Вікнянська сільська рада (школа в с. Онут) – 4.28 млн грн
  •   Вище профучилище № 24 м., Заставна (5-й поверх гуртожитку ВПУ) – 4.08 млн грн.
  •   Департамент капітального будівництва, містобудування та архітектури ЧОВА (адмінбудівля в селі Круглик) – 2.97 млн грн
  •   Департамент капітального будівництва, містобудування та архітектури ЧОВА (заклад ДНЗ в с. Колінківці) – 2.81 млн грн
  •   Вікнянська сільска рада (ДНЗ в с. Товтри) – 1.85 млн грн

Роботи на замовлення Вікнянської сільради повинні завершити до 21 листопада цього року. Водночас, у тендерах, які оголошувала військова адміністрація дедлайни передбачені на 29 грудня уже наступного року.

У договорах, які опублікували ОВА та сільрада, інформація про роботи, що має провести підрядник, відсутня. Натомість ВПУ опублікували і договір та кошторис, за яким підрядник під час ремонту гуртожитку влаштує світильники, також замінить двері та війна.

6 договорів замовники уклали із 5 підрядниками.

Дві найбільші угоди на 8.79 млн грн отримало ТОВ ГАРАНТЕЛІТ. Компанія виконає роботи у Онуті та Чунькові. Вона зареєстрована в місті Сторожинець. Директор і власник – Василь Литвинчук. Фірма уже має договір на ремонт школи в Онуті на 6.2 млн грн. Загалом у фірми 8 угод із ОВА та Вікнянською сільрадою на 22 млн грн.

Договір на 4.08 млн грн у Заставні уклали з підприємицею Надією Білецькою. Найбільше угод вона має на виконання ремонтів міжбудинкових проїздів та тротуарів у Чернівцях на загальну суму в 5 млн грн.

Договір на 2.97 у селі Круглик підрписали з ДОР-БУД ІНВЕСТ СВ. Воно належить Любомиру Зуляку. Фірма має угод на 186 млн грн. При цьому свого часу фігурувала у кримінальних провадженнях, а слідчі підозрювали її у фіктивності.

Договір на ремонт у с. Колінківці уклали з «ЧЕРНІВЕЦЬКА ПЕРЕСУВНА МЕХАНІЗОВАНА КОЛОНА № 76». Директором підприємства є депутат Чернівецької облради від ЄС Василь Каглянчук. У фірми угод на 82 млн грн.

Врешті, садок у Товтрах довірили реконструювати підприємцю Василю Понічу. Він уже має угоду від сільради на ремонт того ж закладу на 2.8 млн грн.

Залиште відповідь