На Кіровоградщині комунальна установа купила м’яса з переплатою
12.10.2022   //   95 Переглядів

Комунальна установа «Центр обслуговування закладів соціально-культурної сфери» Глодоської сільради Новоукраїнського району Кіровоградської області 27 вересня уклали з ФОПом Надією Анатоліївною Полюхович договір на постачання м’яса вартістю 199 тис. 865 грн. Закупівлю провели без використання електронної системи Prozorro, звернувшись до підрядника напряму, що передбачено в умовах воєнного стану.

Як ідеться в оприлюдненій угоді, 438 кілограмів охолодженого курячого філе обійшлося у 74,5 тис. грн, або ж 170 грн за кілограм. Цікаво, що нині по Україні в супермаркетах та в публічних закупівлях ціни на охолоджене філе дещо нижчі. Наприклад, в мережі «Ашан» кілограм вартує 135 грн, у жовтні гімназія на Вінничині купила курятину по 150 грн за кілограм, а у вересні школа у Хмельницькому за результатом торгів придбала м’ясо по 149 грн. Відтак, можна припустити, що комунальна установа не зекономила близько 8,7 тис. грн.  

У 65,3 тис. грн обійшлися 311 кілограмів охолодженого м’яса зі свинини без кістки, або ж 210 грн за кілограм. У вже згаданій закупівлі з Хмельницького свинину придбали за 161 грн за кілограм, хоча в інших містах були й аналогічні з кіровоградськими ціни. У випадку ж конкурентного тендеру за прикладом Хмельницького, можна припустити, що економія могла б скласти 15,2 тис. грн.

80 кілограмів охолодженої м’якоті яловичини без кістки обійшлися у 20 тис. грн, або 250 грн за кілограм. У цей же період комунальна установа у Запоріжжі купила таку яловичину по 215 грн за кілограм. За таких цін кіровоградські бюджетники умовно не зекономили 2,8 тис. грн.

Охолоджене куряче стегно, якого придбали 297 кілограмів, обійшлося в 40 тис. грн, тобто 135 грн за кілограм. У вищенаведених закупівлях інших міст, проведених в цей же період, ціна такого м’яса була 120 тис. грн. Якщо спробувати обрахувати можливу економію, то кіровоградські бюджетники переплатили 4,5 тис. грн.

У підсумку на цій закупівлі, як показує практика інших замовників, можна було зекономити близько 30 тис. грн.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ФОП Полюхович Надія Анатоліївна зареєстрована у Глодосах місяць тому і наразі співпрацювала лише з вказаною комунальною установою, постачаючи продукти.  

Залиште відповідь