Черкаські лісівники купили чотири позашляховики за 3 мільйона
12.10.2022   //   109 Переглядів

Звенигородське лісове господарство у Черкаській області 3 жовтня повідомило про укладання договорів на придбання 4 кросоверів SUZUKI New Jimny з 1,5” літровим двигуном.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Згідно з документами, автівки мають перейти у власність лісівників до кінця поточного року. Їх вартість – 819 500 грн за штуку. Дві автівки мають бути зеленого кольору, ще дві інших кольорів – зеленого та бежевого. Постачальником виступить місцевий дилер SUZUKI  “Колос-авто”. 

Автомобіль позиціонується як молодіжний позашляховик міського типу, з трьома дверима та невеликими габаритами. Завдяки габаритам автівка має підвищену прохідність.

У липні ці ж лісники провели закупівлю квадроциклів на 1 млн гривень, а також трактора та обладнання до нього на ще 4 млн гривень. 

Лісові господарства попри те, що належать Державному агентству лісових ресурсів України, не визнають себе замовниками у розумінні Закону “Про публічні закупівлі”. 

Відповідно, лісівники здійснюють власну господарську діяльність без дотримання вимог закупівельного законодавства та не проводять конкурентних процедур закупівель незалежно від вартості предмету закупівлі. Час від час вони публікують інформацію про укладені договори, що, за їх задумом, демонструє відкритість та прозорість їхньої роботи. 

За 2020-й рік ДП “Звенигородське лісове господарство” отримало офіційно доходу у 110 млн гривень, у той же час чистий прибуток склав лише 4 млн гривень. 

Залиште відповідь