Фірма екс-керівниці вінницького КП отримала тримільйонний підряд на ремонт “бомбосховища” в дитсадку
07.10.2022   //   70 Переглядів

Проігнорувавши можливості відкритих торгів Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради прозвітував про підписання договору на проведення капітального ремонту споруди цивільного захисту – укриття комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад №30 Вінницької міської ради». За 3,17 мільйонів гривень відповідну роботу має виконати ТОВ “Подільський будмонтаж”. 

Закупівлю було проведено без використання електронної системи Prozorro. У вільному доступі відсутні не лише техзавдання та кошторис, а й сам підписаний сторонами договір. На сторінці закупівлі вказано, що виконати замовлення підрядник має до 1 грудня 2022 року. 

ТОВ “Подільський будмонтаж” належить Валентині Ладанюк з Ямполя, яка свого часу працювала головним бухгалтером вінницького КП “ЖЕК №7”. Місцеві журналісти пов’язують підприємицю з екскерівником “Вінницяволоканал”, екс заступником Володимира Гройсмана часів його мерства, Володимиром Кістіоном. Сама ж фірма фігурувала в кримінальному провадженні про привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області.

Прикметно, що замовлення за капремонту “бомбосховища” стало першим, яке  ТОВ “Подільський будмонтаж” отримало з початку 2022 року. А от минулоріч фірма отримала два замовлення на 26,55 мільйонів гривень. Обидва від Департаменту капбудівництва Вінницької міськради.

Окрім ТОВ “Подільський будмонтаж” Валентині Ладанюк також належать ТОВ “Житлово-експлуатаційне об’єднання”, ТОВ “Житлово-експлуатаційне об’єднання – 1” та Дочірнє підприємство “ЖЕО-Тепло” ТОВ “ЖЕО”. Бізнес-партнером Ладанюк в усіх трьох згаданих фірмах є Сергій Браславський – екскерівник міського КП “Управляюча компанія “Київська”.

Залиште відповідь