На Кіровоградщині рятувальники закупились автоцистернами на 43 мільйона у фірми екс-замглави ДСНС
06.10.2022   //   151 Переглядів

Перший державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області придбав три пожежні автоцистерни загальною вартістю 42 млн 782 тис. грн у ТОВ «Промислова Компанія «Пожмашина». Закупівлю провели без використання системи Prozorro за процедурою «Українська визвольна війна», яка дозволяє замовникам не організовувати конкурентний тендер і купувати необхідне в умовах воєнного часу.

Як ідеться в системі Prozorro, зокрема придбали пожежні автоцистерни АЦ-7-50 за 15,2 млн. грн, АЦ-5,0-40 за 16,5 млн. грн, АЦ-2,5-30 за 11 млн. грн, які призначені для перевезення особового складу підрозділу, вогнегасних речовин, пожежно-технічного оснащення, аварійно-рятувального обладнання для гасіння пожеж та аварійних робіт. Техніку мають поставити до 31 грудня.

ТОВ «Промислова Компанія «Пожмашина» зареєстроване у Києві в 2005 році. Наразі засновником вказаний Олег В’ячеславович Авер’янов, екс-заступник голови Держслужби України із надзвичайних ситуацій, депутат Чернігівської обласної ради 7 скликання, бізнес-партнер нардепа від «Батьківщини» Валерія Дубіля. Як писали «НАШІ ГРОШІ», вказане підприємство фігурувало у розслідуванні ГПУ щодо махінацій на тендерах. 

 

Залиште відповідь