Міська рада Черкас вкатає у асфальт 111 мільйонів під час війни
05.10.2022   //   86 Переглядів

Департамент ЖКК Черкаської міськради оголосив про намір укласти договір на поточний ремонт доріг міста з підприємством «Колтех-Транс». Його вартість 55,23 млн грн.

Повідомлення опубліковані на «Прозорро».

Техзавдання передбачає ремонт близько 73 тис. кв. м дорожнього покриття до кінця листопада. Інформація, наприклад, щодо бордюрів у документації відсутня.

Замовник провів тендер як спрощену закупівлю і акцептував пропозиції єдиного учасника  – «Колтех-Транс», з яким далі має бути укладений договір.

У своїй пропозиції учасник вказав, що використає для ремонту 9.5 тис. тонн асфальту, вартістю 3919 грн\т без ПДВ. На це піде більше половини від всієї суми тендеру – 37 мільйонів гривень. При цьому у липневий договір із тим же департаментом “Колтех-Транс” закладав вартість аналогічного асфальту суттєво дешевше – 3644 грн\т.

Нагадаємо, до цього, влітку для поточного ремонту доріг КП ЧЕЛУАШ закупив асфальту і бітуму на 15 мільйонів гривень, а департамент ЖКК уклав угоду з “Колтех-Транс” на майже 42 млн грн. Отже, загальна сума витрат на поточний ремонт із бюджету міста сягне 111 мільйонів гривень.

«Колтех-Транс» належить Сергію Колесніченку. На минулих виборах віг балотувався до Черкаської міської ради від партії «За майбутнє», лідером якої в Черкасах є міський голова Анатолій Бондаренко.

Із 2017 року фірма має договорів на 375 мільйонів гривень, у більшості із яких замовником виступають структури Черкаської міської ради.

Залиште відповідь