Лікарня Кривого Рогу накупила медпрепаратів та аптечок на 19 мільйонів 
05.10.2022   //   210 Переглядів

Криворізька міська лікарня №2 відзвітувала про закупівлі медичних препаратів, які проводила після вторгнення РФ на територію України без використання електронної системи. Загалом КП «Фармація» за процедурою “Українська визвольна війна” отримала від “тисячки” (так в місті називають цю лікарню) 18,94 млн. грн.  

Договори про закупівлю фармацевтичної продукції опубліковано в Прозорро.

Згідно укладених угод, КП «Фармація» в березні-травні 2022 року поставляла «тисячці» медичні матеріали, препарати та ліки. Також було закуплено 3 тисячі універсальних медичних аптечок на сумму 9,3 млн. грн

КП «Криворізька міська лікарня №2» КМР очолює Олена Климович. Раніше вона працювала головним лікарем в криворізький лікарні №9, яка з 2019 року була ліквідована та об’єднана із «тисячкою». Климович пройшла три виборчі кампанії – була в Партії Регіонв, партії «Опозиційний блок» та Блок Вілкула «Українська перспектива». Жодного разу виборці її не обрали.

Комунальне підприємство «Фармація» – найстаріша муніципальна установа Кривого Рогу, що існує ще з 1998 року. Через свою аптечну мережу КП Фармація торгує фармацевтичними товарами. Засновник КП «Фармація» – Криворізька міська рада. Керівник – Олександр Клітний.

Клітний раніше очолював лікарню №2 «тисячку» та ліквідовував поліклініку №5, що на площі Визволення. Працював заступником головного лікаря у лікарні №8. З 1999 року родина Клітних має власний аптечний бізнес – продає фармацевтичну продукцію через аптеку ПП «Арніка-Фарм»

Клітний також був дотичний до політичного життя міста –  був депутатом від Партії Регіонів у Тернівській районній раді. В 2015 році став депутатом від партії «Європейська Солідарність» у райраді Саксаганського району. В 2020 році пішов на вибори у складі партії Блок Вілкула «Українська перспектива», але не був обраний.

Раніше “Наші гроші. Регіон” повідомляли, що в березні 2022 року управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Криворізької міськради витратило на фармацевтичну продукцію та медичні матеріали 2,6 млн. грн.

“Народну” назву “тисячка” 2-а міська лікарня отримала через наявність майже тисячі ліжок для лікування різних захворювань. У 1989 році це була одна з найкращих лікарень у місті.

Залиште відповідь