Дніпровські правоохоронці купують ліжка за ціною вдвічі вище, ніж ринкова 
05.10.2022   //   115 Переглядів

29 вересня 2022 року департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради повідомив про намір укласти договір із ТОВ «Бігстейдж» про поставку сотні двоярусних ліжок на 1,19 млн. грн.

Про це йдеться в документах до закупівлі на сайті Прозорро.

Згідно замовлення, чиновники планують придбати металеві прямокутні двоярусні ліжка із розміром спального місця 80х190 см висотою 174 см. Максимальне навантаження на спальне  місце 150 кг. Поставити товар потрібно до 1 грудня 2022 року.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою. В період уточнення інформації замовник залишив питання потенційного учасника без відповіді. Серед вимог до постачальника ліжок замовник затребував Сертифікат Учасника на систему управління якістю за стандартом ДСТУ ISO 9001:2015, ДСТУ EN ISO 9001:2018 стосовно коду ДКПП 46.90 (Неспеціалізована оптова торгівля). До того ж, компанія, що буде продавати товар, повинна мати у штаті двох робітників та двох інженерно-технічних працівників з наявними дипломами, трудовими та санітарними книжками.

Всі ці вимоги змогла виконати ТОВ «Бігстейдж» з Дніпропетровщини. Компанія запропонувала за двоярусні ліжка 1,19 млн грн., тобто по 11,9 тис  грн. за одиницю товару. 

ТОВ «Бігстейдж» має 45 видів діяльності, але серед них немає КВЕДу на виробництво меблів. В тендерній документації фірма-переможець не вказала виробника металевих ліжок, які вона пропонує поставити дніпровським замовникам.  

Судячи з усього, департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради купує звичайні армійські ліжка для бійців територіальної оборони. Згідно інформації на prom.ua, такі ліжка продають за ціною 6 тис. грн. за одиницю.

На опті ціни нижчі. В червні 2022 року Виконком Шепетівської міськради, що на Хмельниччині, придбала сотню двоярусних металевих ліжок вдвічі дешевше, ніж дніпровські правоохоронці, – усього за 500 тис. грн. Прямокутне двоярусне металеве ліжко для цивільних дорослих фабрики «Метакам» продають за ціною менше 6 тис. грн. Виробництво цих меблів розташоване у Дніпрі.

ТОВ «Бігстейдж» прописано в селищі Слобожанське під Дніпром на вул. Сухомлинського, 54. За цією адресою прописано ще зо три десятки різних компаній. За даними аналітичної платформи YouControl, власником компанії з лютого 2022 року є Іван Білокур. Фірма спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель та має підписаних 111 договорів на суму 69 млн. грн. Практично всі замовлення – це будівельно-ремонтні роботи на території Дніпропетровської області. 

Залиште відповідь