Суд арештував майно росіянина, фірми якого співпрацювали з виробниками зброї у Росії
30.09.2022   //   91 Переглядів

Придніпровський суд наклав арешт та передав в управління НАУ з питань виявлення, розшуку та управління активами майно громадянина росії Михайла Вашуркіна. Йому належать низка підприємств у Черкасах. Водночас у росії Вашуркін пов’язаний з компанією, що співпрацює з російськими виробниками зброї.

Про це йдеться в ухвалі суду від 19 вересня.

У судових документах зазначається, що території області здійснюють свою діяльність ТОВ «Черкаський завод автохімії», ТОВ «ВМ-Інвест» та ТОВ «УКРА ПОЛ». Всі вони зареєстровані за однією адресою та мають власником або співвласником громадянина росії Михайла Вашуркіна.

Слідство встановило, що Вашуркін також є співзасновником російського товариства «Азімут», що займається виготовленням електричного обладнання. У свою чергу «Азімут» співпрацює із ВАТ «Державний Науково-дослідний інститут машинобудівництва імені В.В. Бахирева» та АТ «Всеросійський науково-дослідний інститут «Сигнал». Обоє виготовляють зброю та боєприпаси.

Провадження відкрито 13 червня за ч.3 ст.110-2 ККУ (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Суд передав Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів в управління корпоративні права засновника ТОВ «УКРА ПОЛ» накладено арешт.

Залиште відповідь