Полтавчанин отримав “відстрочку платежу” за хабар для ДСНСника
29.09.2022   //   96 Переглядів

14 вересня Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок у справі місцевого підприємця, якого обвинувачували у спробі впливу на рішення працівника Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Як встановило слідство, підсудний наприкінці травня минулого року запропонував своєму знайомому допомогу у вирішенні питання успішного проведення перевірки на його підприємстві. Свої послуги він оцінив у 1100 доларів, сто з яких мав залишити собі, а тисяу передати очільнику Лубенського районного відділу ГУ ДСНС у Полтавській області. 

Чоловік на таку пропозицію погодився і передав обвинуваченому перші 100 доларів авансу. Далі справа не пішла, і ділок був затриманий після спроби передати 1000 доларів безпосередньо чиновнику ДСНС.

Свою провину обвинувачений визнав повністю. Він розкаявся у вчинені злочину та пішов на угоду зі слідством, якою передбачалося визнання винуватості за статтею 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом). 

Оскільки чоловік брав гроші і для себе, і для посадовця, покарання йому визначили за двома частинами і він отримав штраф, у розмірі 34 тисячі гривень. 

Суд врахував щире каяття підсудного, а також те, що він є підприємцем і має на утриманні двох малолітніх дітей, та дозволив “розстрочку” виплати штрафу терміном у 6 місяців. 

Залиште відповідь