На Одещині відмінили ремонт пошкодженого росіянами ліцею, бо після аукціону з економією згадали про відкоси
29.09.2022   //   87 Переглядів

28 вересня Управління освіти, культури, сім’ї Дачненської сільської ради відмінило закупівлю капітального ремонту приміщення місцевої школи, що постраждала внаслідок обстрілу росіян. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. 

Закупівля була оголошена 12 вересня і передбачала заміну вікон та дверей у навчальному закладі. Очікувана проєктна вартість робіт склала 9,2 млн гривень. 

Аукціон із визначення підрядника відбувся 21 вересня. Участь у ньому взяли три учасники і найнижчу пропозицію запропонувало місцеве товариство “Глорія-В”, а саме 5,7 млн гривень, що майже на 40 % нижче очікуваної вартості. 

Замовник не став розглядати пропозиції учасників, а 28 вересня відмінив закупівлю через нібито відсутність подальшої потреби у закупівлі. В аргументації до свого рішення освітяни зазначили, що не врахували потребу в влаштуванні відкосів у замінених вікнах. Кошториси, подані учасникам, справді не передбачають облаштування відкосів. Автор проєкту невідомий, у системі “Прозорро” не опубліковано інформації про розробника відповідного проєкту та його вартість. 

Росіяни завдали ракетного удару по селу Дачне ввечері 18 липня. Тоді постраждало шестеро цивільних, серед яких одна дитина. Руйнувань зазнали три приватних будинки, а також місцевий будинок культури та школа, яку зараз намагаються відремонтувати. 

Залиште відповідь