Харківський ветеринар у Полтавському суді відбувся штрафом за хабар 
29.09.2022   //   110 Переглядів

22 вересня Київський районний суд міста Полтави виніс вирок у справі завідувача дільничною лікарнею ветеринарної медицини № 1 міста Харкова, якого обвинувачували у підробці документів та отримані хабара.

Як встановило слідство, до лікарні, яку очолює підсудний, звернувся громадянин, що бажав оформити ветеринарні паспорти міжнародного зразка для своїх семи собак. Відповідна послуга офіційно коштує трохи більше 50 гривень та передбачає огляд, вакцинацію та чипізацію тварин. Разом з тим лікар запропонував “пришвидшити” надання відповідних документів і допомогти з вакцинацією. Свої послуги він оцінив у 1500 гривень за собаку, тобто 10 тисяч 500 гривень за все. 

30 червня 2022 року чоловік отримав кошти і був затриманий правоохоронцями у власному службовому кабінеті. До цього він встиг підробити відповідні паспорти, внісши у них відомості про вакцинацію тварин, яка насправді не проводилась у зазначені терміни.

Підсудний визнав свою провину та пішов на угоду зі слідством, якою було передбачено покарання за злочини, визначені статтями 366 Кримінального кодексу України, а саме “підробка документів”, та 368 “Прийняття пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди”. Суд затвердив угоду і присудив чоловіку штраф у розмірі 34 тисячі гривень та заборонив протягом наступних 1,5 років обіймати адміністративні посади у державних установах. 

 

Залиште відповідь