Лiкарня Кривого Рогу купує обладнання для діагностики за 3 мільйона у фігуранта кримінального провадження
28.09.2022   //   206 Переглядів

20 вересня 2022 року Криворізька інфекційна ліка  рня повідомила про намір укласти договір на придбання діагностичної ультразвукової системи за 3,2 млн. грн. у ТОВ “Укр Мед Сервіс”.

Повідомлення опубліковане в Прозорро.

Лікарня планує отримати апарат УЗД апарат Arietta 65 виробництва Fujifilm Hitachi вартістю 3,2 млн. грн. Конкурент на торгах ТОВ «Атом-Т» запропонувало УЗД-апарат Affiniti 70 виробництва США вартістю 3,31 млн. грн. Учасники закупівлі під час аукціону не знижували своїх первинних пропозицій.

Обидві компанії обіцяли поставити обладнання із гарантійним терміном експлуатації 12 місяців з дат введення в експлуатацію, але не більше 13 місяців із дати поставки. 

ТОВ «Атом-Т» належить Анатолію Кононенку та прописано у Дніпрі. На ринку продажу фармпродукції працює з серпня 2021 року. За цей час компанія перемогла у 27 закупівлях на суму 63,63 млн. грн. Із переможцем криворізької закупівлі  на тендері компанія зустрілася вперше.

ТОВ “Укр Мед Сервіс” зареєстровано більше 10 років тому в Миколаєві. Компанія працює в напрямку оптової торгівлі фармацевтичними товарами. Директорка та власниця фірми Оксана Личко. В 2015 році від «Солідарності» вона балотувалася в Миколаївську міськраду, але не пройшла. Стала помічницею місцевого депутата-однопартійця і землевласника Євгена Римаря.

Компанія має в активі 287 переможних закупівель на суму 136,35 млн. грн. Переважна більшість з них не перевищує суму у 500 тис. грн.

Згідно інформації зі сторінки компанії на prom.ua, вона спеціалізується на постачанні обладнання та витратних матеріалів для медичних установ і лабораторій та медтехніки для домашнього використання – тонометрів, інгаляторів, аналізаторів. Апаратів УЗД в цьому переліку немає. Офіційний сайт продавця ukrainian-medical.com.ua не працює. Оптовий склад компанії у Києві.

Під час коронавірусного  тендерного послаблення ТОВ “Укр Мед Сервіс” потрапила в поле зору миколаївських розслідувачів як фірма, що продавала апарати ІВЛ місцевим лікарням. Також фірма є фігуранткою у кримінальному провадженні №42020150000000058 від 20.08.2020 року щодо закупівлі апарату ШВЛ Миколаївською обласною базою спеціального медичного постачання Миколаївської обласної ради. Досудове розслідування за цією справою поки ще триває. 

 

Залиште відповідь