Черкаські енергетики купують будматеріали “із націнкою” для улюблених продавців на 15 мільйонів
27.09.2022   //   77 Переглядів

13 вересня ПАТ “Черкасиобленерго” завершило спрощену закупівлю будівельних матеріалів, очікуваною вартістю 15,1 млн гривень.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. 

Оголошення про закупівлю передбачає постачання широкого спектру будівельних товарів, серед яких бетонні бордюри, ламінат, керамічна та бетонна плитка, лінолеум, цемент та інше. Термін постачання товарів – до кінця 2022 року. Договір має умови, які передбачають грошове забезпечення його виконання у розмірі 5%, яке перераховується на рахунок замовника, та відстрочка платежу, терміном до 90 днів. 

Серед вимог до учасників – дохід за попередній фінансовий рік у сумі не менше 90% від очікуваної вартості закупівлі.

Свою пропозицію для участі у аукціоні подав лише один учасник – місцеве підприємство “Укпромінстал”, що зареєстроване у Черкасах та належить Анатолію Шершньову та Андрію Головку. У активі компанії це вже 51-ша угода, укладена із ПАТ “Черкасиобленерго”,  загальною сумою понад 50 млн гривень. Більшість договорів укладені без проведення конкурентних закупівель. 

Вартість угоди склала 15,1 млн гривень. Нею передбачено постачання, наприклад, ламінату “Парадор Євро Клік” по ціні 1700 гривень за квадратний метр, водночас у мережі можна знайти оголошення по ціні 450 гривень за квадратний метр такого матеріалу. Також купуватиметься лінолеум комерційний за ціною понад 1080 гривень за квадратний метр, середня ринкова вартість подібного матеріалу коливається у межах 400-500 гривень за квадрат, залежно від виробника. Аналогічна ситуація із плиткою для підлоги Грес за ціною  1724 гривні за квадратний метр. Вартість подібних матеріалів у профільних магазинах в рази нижча. Вартість тротуарної плитки профілем 30 см на 30 см у договорі енергетиків – 1560 гривень за квадратний метр, що також суттєво вище середньо ринкової ціни подібної продукції.

ПАТ “Черкасиобленерго” одне з небагатьох підприємств  серед монополістів-постачальників електроенергії та її розподілу, що належить державі та контролюється менеджментом, призначеним Фондом державного майна. На сьогодні підприємство очолює Олег Самчук. 

 

Залиште відповідь