Криворізькі комунальники запаслися ліками на 2,6 мільйони
26.09.2022   //   213 Переглядів

В березні 2022 року управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Криворізької міськради витратило на фармацевтичну продукцію та медичні матеріали 2,6 млн. грн.

Згідно інформації у системі Прозорро, постачальником медичних препаратів стало КП «Фармація».

Загалом, чиновники оформили 15 закупівель. Всі вони проведені без використання електронної системи за процедурою «Українська визвольна війна», яка за необхідності швидкої закупівлі дає право замовнику не організовувати тендер.

На придбання товарів з категорії «медичні матеріали» витратили 1,1 млн. грн. На закупівлю фармацевтичної продукції – 1,5 млн. грн. До жодної закупівлі не додано договору із специфікацією та номенклатурою – в повідомленні на Прозорро лише вказано кількісний об’єм кожного замовлення.

Всі замовлені медикаменти КП «Фармація» має поставити до кінця березня.

Комунальне підприємство «Фармація» – найстаріша муніципальна організація Кривого Рогу, що існує ще з 1998 року. Через свою аптечну мережу КП Фармація торгує фармацевтичними товарами. Засновник КП «Фармація» – Криворізька міська рада. Керівник – Олександр Клітний.

Клітний раніше очолював лікарню №2 «тисячку» та ліквідовував поліклініку №5, що на площі Визволення. Працював заступником головного лікаря у лікарні №8. З 1999 року родина Клітних має власний аптечний бізнес – продає фармацевтичну продукцію через аптеку ПП «Арніка-Фарм».

В 2010 році Олександр Клітний був депутатом від Партії Регіонів у Тернівській районній раді. В 2015 році став депутатом від партії «Європейська Солідарність» у райраді Саксаганського району. В 2020 році пішов на вибори у складі партії Блок Вілкула «Українська перспектива», але не був обраний. 

Залиште відповідь