Військовий заплатить штраф за мільйонний хабар від підприємця
23.09.2022   //   115 Переглядів

19 вересня 2022 року Овідіопольський районний суд Одеської області виніс вирок у справі колишнього керівника Південної філії концерну «Військторгсервіс», розташованого в Одесі. Фірма займається торгово-побутовим забезпеченням військових.

Як встановило слідство, посадовець військової структури за грошову винагороду взявся сприяти підприємцю у відчуженні майнового комплексу у центрі Одеси. Площа будівель, що належали “Військоторгсервісу” і за задумом підсудного та підприємця мали перейти у приватну власність, складає 604 квадратних метри. Згодом тут планувалось побудувати житлову багатоповерхівку. 

Свої послуги підсудний оцінив у 900 тисяч доларів та вимагав “авансу” у розмірі 50 тисяч доларів. Кошти чоловік отримав 30 квітня минулого року після підписання акцепту майбутнього договору зберігання товарно-матеріальних цінностей. Саме на підставі відповідного договору з часом мало відбутися відчуження комплексу на користь підприємця, що фігурує у справі. 

Поставивши свій підпис під документом, працівник “Військторгсервісу” на території одного із закладів громадського харчування отримав 40 тисяч доларів (або ж 1 млн 100 тисяч гривень у перерахунку на тодішній курс), після чого був затриманий працівниками прокуратури.

У ході слідства на майно підсудного, зокрема на земельні ділянки та нерухомість у місті Одеса, було накладений арешт. Самого підсудного помістили під домашній арешт.

Свою провину чоловік визнав повністю та пішов на угоду зі стороною обвинувачення. У результаті, його дії були кваліфіковані за статтею 369-2 ККУ (Зловживання впливом). Правоохоронці вирішили, що чоловік не мав можливості прямо впливати на дії із відчуженням ввіреного йому майна, оскільки це є повноваженням безпосередньо керівника організації, а не окремих її філій.  

Суд затвердив угоду, якою передбачено покарання у вигляді штрафу, розміром 93 тисячі 500 гривень, та позбавлення права займати адміністративні посади протягом двох років. 

Крім того, суд зняв всі попередні зобов’язання із засудженого та скасував арешт його майна. 

Залиште відповідь