Рівненські рятувальники замовили два пожежні автомобілі на майже 23 мільйона 
21.09.2022   //   87 Переглядів

Третій державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області прозвітував про придбання двох пожежних автомобілів загальною вартістю 22,92 млн грн. Договори підписали з ТОВ “Промислова компанія “Пожмашина” і ТОВ “Валідус спецавто”. 

За умовами першого контракту ТОВ “Промислова компанія “Пожмашина” має поставити рятувальникам пожежну автоцистерну АЦ-2,5-30 вартістю 11,04 млн грн. Згідно наявної специфікації це буде автомобіль на базі Isuzu NQR 90 з колісною формулою 4х2, дизельним чотиритактним двигуном, механічною коробкою передач та електронним обмеженням швидкості на рівні 90 км/год. 

Другий договір передбачає придбання у ТОВ “Валідус спецавто” спеціальної аварійно-рятувальної машини середнього типу ВС ID70C21D-1 САРМ-С за 11,88 млн грн. Це має бути вантажний автомобіль на базі IVECO 70C21HA8D із засобами буксирування спереду та позаду. Машина матиме автоматичну коробку передач, дизельний двигун класу Євро 6. Крім того в комплекті з автомобілем має йти навігатор Azimuth M705, планшет Enduro DA810, автомобільна цифрова радіостанція Motorola, шість індивідуальних вибухозахисних ліхтарів двох різних видів та інше. 

Обидві закупівлі провели без застосування системи публічних закупівель лише прозвітувавши про підписання відповідних договорів. У подібних закупівлях вартість загадних автомобілів була ідентичною.

ТОВ “ПК “Пожмашина” належить Олегу Авер’янову, одному з топ-політиків “Радикальної партії Олега Ляшка”. Наразі підприємець є екс-депутатом Чернігівської обласної ради від згаданої політсили. Фірма входить до бізнес-групи “Європа”, яку окрім Авер’янова контролюють екс-депутати все тієї Чернігівської облради, тільки від “Опоблоку”, Сергій Варнавський і Анатолій Мирошниченко, а також нардеп від “Батьківщини” Валерій Дубіль.

Власником та керівником столичного ТОВ “Валідус спецавто” вказаний киянин Андрій Нагорний. 

 

Залиште відповідь