Благоустроєм території Вінницької міської лікарні за 4 мільйона займеться фірма-фігурант кримінального провадження 
21.09.2022   //   79 Переглядів

За результатом проведення спрощеної закупівлі Комунальне некомерційне підприємство “Вінницька міська клінічна лікарня №1” підписала з ТОВ “Спредом” договір на проведення благоустрою прилеглої території будівлі харчоблоку медзакладу. Вартість замовлення оцінили в 3,83 мільйона гривень. 

ТОВ “Спредом” виявилось єдиним учасником, що долучився до проведення торгів. Незважаючи на це фірма запропонувала виконати замовлення за ціною, що є дещо нижчою від очікуваної вартості в 4,08 млн. грн.

За умовами техдокументації підрядник має розібрати старе асфальтобетонне покриття території, після чого облаштувати нове, додавши бортові камені, висадивши дерева, кущі та квіти, засіявши 991 м2 газону і змонтувавши нову систему відеоспостереження. Зокрема біля харчоблоку буде встановлено 10 відеокамер та відеореєстратор. Виконати замовлення фірма має до 21 листопада поточного року. 

Власниками фірми-підрядника ТОВ “Спредом” є Віктор Ольховський і Олег Атаманюк, який також має частку в ТОВ “НБК”. 

Окрім активної участі у публічих закупівлях (ТОВ “Спредом” вже підписав договорів на 109,44 млн грн), фірма є фігурантом кількох кримінальних проваджень. Так за версією слідства  наприкінці 2018-го року між КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Д.І. Менделєєва» і ТОВ «Спредом» було укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту приміщення оранжереї з влаштуванням альтернативної (резервної) системи електропостачання на фотоелементах. Ще один договір на виконання робіт з капітального ремонту приміщень фірма підписала з КУ «Інклюзивно-ресурсний центр  Вінницької міської ради». Вартість робіт складала 1,12 та 1,91 млн грн відповідно. Кошти на рахунок підприємства було перераховано, однак самі роботи фактично не виконані. Враховуючи це нацполіція підозрює посадових осіб ТОВ “Спредом” у привласненні коштів комунальних закладів. 

 

Залиште відповідь