Суд стягнув з «Рівненської АЕС» 2,6 мільйона гривень за неоплачений товар
20.09.2022   //   111 Переглядів

Господарський суд Рівненської області задовольнив позовну заяву ТОВ “Стрейд Компані” та зобов’язав стягнути з ДП “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі відокремленого підрозділу “Рівненська атомна електрична станція” борг у розмірі 2,62 мільйона гривень.

Відповідне рішення було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 16-го вересня. 

В обґрунтування позовних вимог приватники вказували на те, що 25 лютого 2022 року між позивачем та відповідачем був укладений договір поставки №53-122-01-22-11832, відповідно до якого ТОВ “Стрейд Компані” мало поставити атомникам товару на 3,71 мільйона гривень. На виконання умов договору фірма відвантажила на склад Рівненського відділення ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енергоатом» у місті Вараш товару на 2,62 мільйона гривень. 

Як було встановлено судом, поставлений товар «Рівненська АЕС» прийняла у повному обсязі. Заперечень щодо якості та/або кількості поставленого товару на адресу  ТОВ “Стрейд Компані” не надходило.

Оплатити отриманий товар атомники мали протягом 45 днів з дати його отримання та оформлення ярлика на придатну продукцію.Цього однак зроблено не було тож заборгованість накопичувалась поки не сягнула суми усього поставленого товару. 

Після направлення позовної заяви до суду надійшов ​​відзив, в якому «Рівненська АЕС» визнає заявлені вимоги в частині стягнення заборгованості по оплаті поставленої продукції.

Дослідивши наявні матеріали справи та отриманий відзив суд прийняв рішення задовольнити позовну заяву ТОВ “Стрейд Компані” та стягнути з «Рівненської АЕС» 2,62 млн грн боргу та 19,66 тис грн судового збору. 

Власником та керівником дніпровської ТОВ “Стрейд Компані” є місцевий підприємець Дмитро Пиляєв. Незважаючи на те що фірму було засновано лише в 2019 році вона вже тричі змінила власників. Заснувала фірму Ольга Куцевало, яку в серпні 2019-го змінив Володимир Шелкопляс, що свого часу був також в засновниках ТОВ “Західна хвиля”. І нарешті в липні 2021-го “Стрейд Компані” перейшла до Дмитра Пиляєва. 

Керівником «Рівненської АЕС» до завершення воєнного часу призначено головного інженера електростанції Павла Ковтонюка.

Залиште відповідь