Полтавські комунальники візьмуть препарат для боротьби з амброзією у київського посередника 
20.09.2022   //   85 Переглядів

9 вересня комунальне підприємство “Декоративні рослини” Полтавської міської ради завершило закупівлю хімічного засобу проти амброзії.

Про це свідчить опублікований у системі “Прозорро” договір. 

Договір укладено за результатом проведеної спрощеної закупівлі, участь у якій взяв один учасник. Переможцем стало київське підприємство “Алсвіт-плюс”. Воно має до кінця вересня відвантажити комунальникам 30 тисяч літрів засобу “Амбростоп” по ціні 24,5 гривень за літру. 

Підприємство належить киянину Олександру Солов’яну.

Виробником цього препарату є місцеве товариство “Бішофіт МД”, що належить оточенню відомого у регіоні політика та екс-депутати обласної ради Валерія Прядка. На сьогодні Прядко відбуває покарання за спробу підкупити поліцейського у 2017 році. Окрім членів його родини, серед засновників компанії також Костянтин Скотика, афілійований з низкою будівельних компаній, що активно займаються освоєнням коштів місцевого бюджету.

Донедавна товариство “Бішофіт МД” самостійно постачало засіб полтавським комунальникам, аби ті могли реалізовувати місцеву програму боротьби амброзією. Але цього року комунальники вже вдруге укладають угоду саме з посередником з Києва.

Зазначимо, що більшість регіонів України та великих міст проводить боротьбу з карантинними рослинами шляхом їх скошування. Полтава одне із небагатьох міст, що використовує для цього хімічні препарати. Для обґрунтування ефективності цього препарату у складі тендерної пропозиції учасника надано звіт Полтавської державної аграрної академії. Також у мережі Інтернет можна знайти кілька матеріалів з ознаками “джинси” про ефективність бішофіту у боротьбі з амброзією, датованих 2019 роком. Тоді полтавські комунальники придбали цей препарат за 18,5 гривень за літру.

Бішофіт – це мінерал багатий на магній. Його поклади доволі рідкісні, і в Україні зустрічаються на Полтавщині та Чернігівщині. З мінералу, добутого на Полтавщині, виробник “Бішофіт МД”, згідно з інформацією на офіційному сайті, виготовляє не лише засіб для боротьби з карантинними рослинами, а і лікарські препарати.  

 

Залиште відповідь