Жмеринський лісгосп виплатить Держекоінспекції 910 тисяч заподіяної шкоди
16.09.2022   //   116 Переглядів

За рішенням Господарського суду Вінницької області ДП “Жмеринське лісове господарство” має виплатити державі, в особі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, 910,1 тисяч гривень матеріальної шкоди, завданої правопорушенням природоохоронного законодавства.

Відповідне рішення було оприлюднене в реєстрі судових рішень 12-го вересня поточного року. 

Відповідний позов було подано Першим заступником керівника Вінницької обласної прокуратури. У своїх позовних вимогах прокурор вказував на те, що що ДП “Могилів-Подільське лісове господарство”, яке припинило діяльність шляхом приєднання до ДП “Жмеринське лісове господарство”, не забезпечило охорону і збереження закріплених лісів в районі Вендичанського лісництва. Таким чином було допущено незаконну порубку 109 дерев – 71 дуб, 24 граби, 12 кленів та 2 сухостійні дерева. Внаслідок цього навколишньому природному середовищу було спричинено збиток на вказану вище суму. Сам факт порушення було зафіксовано Держекоінспекцією за результатами планового заходу державного нагляду наприкінці серпня 2021 року. 

Після проведення підготовчого засідання по даній справі до суду надійшла заява директора ДП “Жмеринське лісове господарство” про визнання позову у повному обсязі. Зважаючи на це, а також надані прокуратурою докази, суд прийняв рішення задовольнити позов та стягнути з лісгоспу 910 тисяч гривень на користь держави. 

Керівником ДП “Жмеринське лісове господарство” наразі вказаний Петро Бендера. 

Державну екологічну інспекцію у Вінницькій області очолює Юрій Дубовий, який в 2015-му році безуспішно балотувався до Вінницької міської ради від партії “Наш край”. 

 

Залиште відповідь