Прокуратура невдало спробувала відсудити у Кіровоградського заводу будматеріалів 17,8 мільйонів гривень
15.09.2022   //   94 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області залишив без руху позовну заяву керівника Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області до ТОВ “Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1”, щодо стягнення з останнього 17,78 мільйонів гривень. Відповідну ухвалу суд виніс 12 вересня поточного року. 

В суді прокуратура представляла інтереси Державної екологічної інспекції Придніпровського округу та стверджувала, що згадана вище сума піде на відшкодування шкоди заподіяну заводом за порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок незаконного видобування корисних копалин.

В обґрунтування позовних вимог прокурором зазначалось про те, що ТОВ “КЗБМ №1” не маючи спеціального дозволу на користування надрам у період з травня по липень 2021 року здійснював незаконне видобування суглинків, що використовуються як цегельна сировина. Як аргумент наводили підозру у вчинення кримінального правопорушення врученого директорові підприємства по справі все того ж незаконного використання земель. 

Дослідивши надані аргументи суд зауважив, що поки не доведено вчинення кримінального правопорушення, внаслідок якого ТОВ “КЗБМ №1” завдано матеріальних збитків державі, розглядати в окремому судовому процесі питання стягнення цих самих збитків неможливо. Відповідно питання відшкодування 17,78 мільйонів гривень наразі залишається відкритим. 

Бенефіціаром ТОВ “Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1” є киянин Вячеслав Карпович. Серед власників також числяться Сайд-Хусаін Мацієв, Віталій Немировський, Світлана Білецька, Надія Жук, Юрій Жаданов і Сергій Самиляк. Директор – Юрій Марущак. 

 

Залиште відповідь