Дорожній гігант займеться дріб’язковим ремонтом доріг в Одесі
14.09.2022   //   106 Переглядів

12 вересня управління дорожнього господарства Одеської міської ради опублікувало в системі “Прозорро” договір на здійснення поточного ремонту вулиць і доріг комунальної власності у Приморському районі міста. Договір укладений за результатом проведення спрощеної закупівлі, участь у якій взяли три учасники.

Переможцем аукціону стало товариство “Автомагістраль-південь”, що є одним із лідерів дорожнього ринку України. На сьогодні воно має понад 540 договорів з різними замовниками, загальною вартістю 141 млрд гривень. 

Проте з початку повномасштабного вторгнення росіян у лютому 2022 року для дорожників – це лише 12-та підписана угода за результатами тендерних процедур. Також вона найдорожча серед усіх угод, укладених поза структурами САД, які фінансуються за рахунок державного бюджету.

Загальна вартість угоди, підписаної між одеськими комунальниками та  “Автомагістраль-південь” – 22,6 млн гривень. Востаннє подібний договір саме на поточний ремонт укладався між цими суб’єктами в 2018 році.   

Вартість матеріалів, що будуть використовуватися під час ремонту, невідома. У складі тендерної пропозиції переможця, а також в опублікованому договорі відсутні підсумкові відомості ресурсів.

Компанія “Автомагістраль-південь” є одним із ключових підрядників програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”, що протягом перших трьох його років перебування на посаді була ключовим інструментом освоєння коштів державного бюджету. Бенефіціаром компанії є одеський бізнесмен Олександр Бойко. 

Крім того, були завершені аналогічні закупівлі для Малиновського та Київського району Одеси. Їх відповідно виграли місцеві дорожники – “Євродор” та “СК Автострой”.

Залиште відповідь