Водоочисний хімреактив від “Аульської хлорпереливної станції” для Кіровоградщини здорожчав, однак все ще дешевший продукції “Хімелемента”
13.09.2022   //   89 Переглядів

Замовники Кіровоградщини з березня по вересень 2022 року  підписали 6 договорів на придбання гіпохлориту натрію марки А загальною вартістю 3,98 мільйонів гривень. Першочергова вартість контрактів складала 11,77 млн грн, однак два найбільші договори, на 3 та 5 мільйонів, було розірвано, після виконання менш ніж на 5%.

Замовлена речовина застосовується для знезараження питної води, тож в області її купували водопостачальні підприємства: ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, Бобринецьке міське КП “Міськводоканал” та КП “Теплоенергетик”. 

Постачальників гіпохлориту натрію виявилось лише двоє: ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” і ТОВ “Хімелемент”.  Остання фірма при цьому отримала третину замовлень, на 148,36 тисяч у березні та на 97,5 тисяч гривень у квітні поточного року. Обидва контракти з підприємством підписав бобринецький “Міськводоканал”, який очолює депутат місцевої ради Юрій Спірідонов. Варто звернути увагу, що ціна тонни гіпохлориту від “Хімелемента” у березні вартувала 38,94 тис грн, а у квітні – 38,38 тис грн.

Власниками столичного ТОВ “Хімелемент” вказані Павло Прибилов з Вишневого, що під Києвом та Галина Давиденко. Остання наприкінці 2021 року зареєструвала власну торгову марку “Decor-Luxury”. 

Значно дешевше від конкурентна свою продукцію продавало ТОВ “Аульська хлоропереливна станція”. У березневому контракті з “Теплоенергетиком” на 75,5 тисяч гривень ціну встановити неможливо, оскільки вона не була зафіксована і встановлювалась за фактом замовлення чергової партії товару. 

У квітні “Аульська хлоропереливна станція” підписує перший договір з ОКВП “Дніпро-Кіровоград” на суму 5 млн грн. Вартість тонни гіпохлориту натрію – 25,01 тис грн. Однак через півтора місяця сторони підписують додаткову угоду та розривають договір на відмітці в 150 тис грн.

Менш ніж за тиждень – другий контакт, цього разу на 3 млн грн, з ціною тонни – 25 тис грн. Однак і його було розірвано при поставці товару лише на 60 тис грн.

Останній, на даний момент, договір між ОКВП “Дніпро-Кіровоград” та ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” підписали 10-го серпня. Постачальник має поставити 100 тонн гіпохлориту натрію по ціні 34,5 тис грн/т. Загальна вартість замовлення – 3,45 мільйона гривень. У порівнянні з квітневим та травненим договорами ціна суттєво зросла, однак все ще лишається меншою за ту, як просить ТОВ “Хімелемент”.

Бенефіціарами ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” вказані прописані у Кам’янському Олег Безус та Сергій Литвиненко, які також входять до числа власників ТОВ “Агроголдруно”, ПП “Компанія мастеро”, ТОВ “Агрогазсервіс” та ТОВ “Автохім-інтер”. Свого часу “Наші гроші” та “Ліга антитрасту” писали про зв’язок ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” з відомим підприємцем Ігорем Коломойським. 

Залиште відповідь