Одному з лідерів “Великого будівництва” замовили дороги Дніпропетровщини за162 мільйона
13.09.2022   //   133 Переглядів

8 вересня 2022 року Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області підписала два договори на будівництво доріг загальною вартістю 161,7 млн. грн. із ТОВ “Автомагістраль-Південь”.

Про це повідомляється в системі Прозорро.

Обидві закупівля проведені за переговорною процедурою. В обґрунтуванні замовник пояснив, що у нього виникла необхідність у закупівлі у того самого учасника додаткових аналогічних робіт, вартість яких не перевищує 50 відсотків ціни основного договору.

ТОВ “Автомагістраль-Південь” отримала підряд на суму 94,83 млн грн. на додаткові роботи на будівництві 1189 метрів ділянки дороги другої черги Південного обходу м. Дніпра від межі м. Дніпра до проїзної частини залізобетонного шляхопроводу через вул. Мільмана. Вартість додаткових робіт на 1 км дороги складе 79,7 млн грн.

А також ТОВ “Автомагістраль-Південь” виконає за 66,93 млн грн. додаткові роботи на будівництві 1532,7 метрів ділянки об’їзної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь до межі м. Дніпра, км 4+200 – межа м. Дніпра на дорозі державного значення М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк). Вартість додаткових робіт на цій ділянці складе 43,67 млн. грн.

Як вже писали “Наші Гроші”, фінансувати це дорожнє будівництво планують за рахунок повернення акцизного податку. Попри заяви, що податок потрібен для відновлення зруйнованих ділянок доріг і мостів, зібрані мільярди підуть на зручне асфальтування зручними підрядниками у зручних місцях за зручними кошторисами.

Проект будівництва об’їзної дороги в Дніпрі розпочали ще у 2010 році. Перша черга дороги – 18 км – була введена в експлуатацію у грудні 2011 року. Будівництво другої черги розпочалося у 2012 році, її спорудження планували завершити у 2014 році, але через брак фінансування поставили на паузу. Така ситуація перетворила Південний обхід Дніпра на «довгобуд».

Друга черга включає ділянки від автошляху Дніпро – Запоріжжя до Дніпра, а також від межі м. Дніпро до вул. Мільмана, загальною протяжністю 7,1 км. У складі проекту — 2 дворівневі транспортні розв’язки, 2 штучні споруди для пропуску сільгосптехніки, перевлаштування магістральних газопроводів, повітряних ліній електропередач та інших комунікацій.

Нагадуємо, що проїзд новою об’їздною дорогою був відкритий в грудні 2021 року.

ТОВ “Автомагістраль-Південь” належить одеському бізнесмену Олександру Бойко та прописана на Одещині. Згідно даних перевірки Держслужби з надзвичайних ситуацій, практично всі потужності “Автомагістраль-Південь” знаходяться в Дніпрі. Компанія є лідером дорожньо-будівельної галузі часів Великого будівництва. У 2021 році ТОВ “Автомагістраль-Південь” отримала від Укравтодору 23 млрд грн, у 2020 – 17 млрд грн.

 

Залиште відповідь