Одеські митники знайшли охоронців для своїх складів з аномально низькою ціною
12.09.2022   //   331 Переглядів

1 та 2 вересня ДМС України у особі Одеської митниці уклала дві угоди на охорону власних складів на постах «Білгород-Дністровський» (м.Білгород-Дністровський) та “Подільськ” (смт. Окни).

Інформація про це міститься в системі “Прозорро”. 

Угоди укладені за результатами відкритих торгів, участь у яких  взяли по три учасника на кожен лот. У обох випадках перемогли місцеві охоронці, що пропонували аномально низькі ціни. Такими в розумінні Закону “Про публічні закупівлі” вважаються ціни, що на 40% і більше відсотків відрізняється від приведеної ціни інших учасників до початку аукціону, або ж на 30% по його завершенню.

Для охорони митного посту “Подільськ” компанія “БРМ-охорона” запропонувала власні послуги з облаштування та роботи цілодобового посту охорони з розрахунку  вартості 660 гривень на добу або ж 27,5 гривень на годину, що менше мінімальної заробітної плати, визначеної законодавством. 

Їх пропозиція майже на 50% нижча очікуваної вартості закупівлі. Компанія “БРМ-охорона” зареєстрована у місті Подільськ та належить Богдану Мельнику. У активі фірми всього 59 угод з різними замовниками (переважно з міста Подільськ) вартістю майже 5 млн гривень.

Охорону митного посту “Білгород-Дністровський” забезпечуватиме приватне підприємство “Альфа-Україна Плюс”, що зареєстроване в Одесі і належить Ірині Сахаровій. У активі компанії 99 різних угод вартістю 23,2 млн гривень. 

Пропозиція переможця для одеських митників склала 32 гривні за годину роботи цілодобового пункту охорони, що також менше мінімальної заробітної плати, визначеної законом. 

Залиште відповідь