Криворізька міськрада за час війни купила згущенки на 11 мільйонів
12.09.2022   //   1157 Переглядів

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради відзвітував про всі закупівлі згущенного молока під час війни РФ проти України на загальну суму 11,4 млн грн.

Про це інформує система “Прозорро” та портал Є-дата.

Найдорожче згущене молоко продало криворізьким чиновникам ТОВ “Метро кеш енд кері Україна» у квітні – по 54,9 грн. за банку. Це була згущенка виробництва ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат». Всього було закуплено 27 тис банок на суму 1,48 млн грн.

Також в квітні ТОВ “Метро кеш енд кері Україна» продало 4 тисячі банок згущенки від ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» на суму 194 тис грн. Вартість однієї банки в цій закупівля склала 48,5 грн.

Квітнем датована поставка 180 тис банок згущенного молока на суму 6,48 млн грн. Постачальник ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат” – виробник різної молочної та консервної продукції. Вартість однієї банки – 36 грн. Частину продукції з цієї партії замовник отримав та сплатив за неї в травні.  

Також в травні криворізькі чиновники скористалися процедурою «Українська Визвольна Війна», згідно з якою замовники за необхідності швидкої закупівлі мають право не організовувати тендер. За такою спрощеною процедурою у ТОВ «Агроном КР» придбали 27 100 банок на суму  1,22 млн грн. В тендерній документації не указана торгова марка придбаного продукту. Вартість однієї банки склала 45 грн.

Також чиновники купували дешевий згущений продукт з пальмовим маслом. Таку «згущенку» пропонує полтавське підприємство ТОВ “ГМП-Трейд”. Споживачам такий продукт відомий під торговою маркою «Полтавочка» в жерстяних банках  та пет-пляшках. Цікаво, що криворізькі чиновники перші покупці з бюджетного сектору у цього оптового продавця.  

Загалом чиновники Департаменту соціальної політики у полтавчан купували згущений продукт з квітня по червень. Товар оформили двома закупівлями – 55 350 банок на суму 1,11 млн грн. та 46 740 банок за 916 тис грн. Вартість однієї банки такої «сгущенки» орієнтовно склала 20 грн. Загалом в ТОВ “ГМП-Трейд” скупилися на 2,03 млн грн. Ці дві закупівлі також провели за процедурою «Українська Визвольна Війна».

Загалом на згущенку вже витратили з міського бюджету 11,4 млн. грн.

При цьому на підході ще одна закупівля вартістю 2,28 млн. грн. На цю суму планують придбати 57 054 жерстяних банок згущенного молока по 40 грн кожна.

Залиште відповідь