Кропивницький ФОП відсудив у облавтодора понад мільйон боргу
10.09.2022   //   111 Переглядів

Дочірнє підприємство “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” має сплатити на користь ФОП Корнєва Ігоря Юрійовича 1,3 млн грн основної суми заборгованості та майже 20 тис грн. судового збору.

Відповідне рішення прийняв 5-го вересня Господарський суд Кіровоградської області. 

Розглянувши подані документи і матеріали суд встановив, що у січні 2021 року між ФОП Корнєв І.Ю. та ДП “Кіровоградський облавтодор” було укладено Договір надання транспортно-експедиторських послуг. Сторони домовились, що перевезення здійснюватимуться за тарифом 2,4 грн за 1 км. А фактичні розрахунки будуть проводитись на підставі рахунка-фактури перевізника й акта про виконання транспортно-експедиторських послуг.

За час дії договору Ігор Корнєв надав 29 послуг з перевезення вантажу, що підтверджується відповідними актами. Загальна вартість згаданих послуг склала 2,3 млн грн, з яких “Кіровоградський облавтодор” оплатив лише 1 мільйон.

У січні 2022 року ФОП направив до облавтодора претензію з вимогою погасити зазначену заборгованість. Однак грошей так і не отримав тож вирішив звернутись до суду. 

У судовому засіданні представники сторін участі не брали тож дослідивши матеріали справи суд прийняв рішення задовольнити позов ФОП Корнєва Ігоря Юрійовича. 

Кропивницький підприємець Ігор Корнєв зареєструвався як ФОП у вересні 2017-го. Спеціалізуєтсья на автомобільних перевезеннях вантажним транспортом.

“Кіровоградський облавтодор” з травня 2021 року очолює Ігор Ісаєнко. Однак договір з ФОПом Корнєвим підписував його попередник – Дмитро Садіков. Останній мав політичні амбіції, однак значних успіхів не досяг. У 2012 та 2019 роках балотувався до Верховної Ради України, а в 2015-му до Кіровоградської обласної ради. Усі три рази від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, кожного разу безуспішно.

 

Залиште відповідь