У Чернігові будівлю поштової станції за 29 мільйонів реставруватиме фірма, яка фігурує у розтраті  бюджетних коштів
09.09.2022   //   109 Переглядів

Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради 31 серпня уклало угоду з  ТОВ “УТБ-Інжиніринг” на реставрацію з пристосуванням під музей пам’ятки архітектури місцевого значення Поштової станції губернського казначейства (Коригування). Вартість укладеної угоди склала 28,9 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі  ProZorro.

Закупівлі Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради провело по спрощеній процедурі – без застосування електронних торгів, які тривають не менше 15 днів.

За умовами укладеної угоди, підрядник має  реставрувати  будівлю поштової станції до 30 серпня 2023 року. Зокрема він має провести будівельні роботи, роботи з внутрішнього опорядження, демонтажні роботи першого та другого поверхів, роботи з опорядження фасаду, улаштування системи водопроводу, каналізації та опалення, вентиляції, провести електротехнічні роботи, укласти плитку та інше. 

Зауважимо, що у серпні 2021 року Управління капітального будівництва вже  укладало угоду з ТОВ “УТБ-Інжиніринг” на реставрацію цієї будівлі за 22,5 млн грн. Роботи фірма мала виконати до  1 вересня 2022 року. 

За даними з Реєстру судових рішень, ТОВ “УТБ-Інжиніринг” фігурує у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 

У матеріалах справи зазначається, що з 2019 по 2021 рр. службові особи управління капітального будівництва Чернігівської міськради за попередньою змовою із службовими особами низки підприємств, зокрема і ТОВ “УТБ-Інжиніринг”, розтратили кошти міського бюджету в особливо великих розмірах. 

ТОВ “УТБ-Інжиніринг”  засноване в 2016 році в Чернігові. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель. Власником і директором фірми є Павло Хайтов.

Залиште відповідь