Черкаські освітяни завдяки тендерній заточці зіллють на ліжка і матраци 10 мільйонів виробнику антисептиків
07.09.2022   //   85 Переглядів

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради 5 вересні за результатами спрощеної закупівлі оголовис про намір укласти угоду з ТОВ “Ірідіан” на закупівлю ліжлк та матрасів загальною вартістю 10,20 млн грн. 

Про це повідомляється в “Прозорро”.

Запланвоано купити 2 тисяч двоярусних матраців і 4 тисяч матраців  для облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб.

При цьому замовник відхилив три більш дешеві пропозиції у безпосередніх виробників і уклав договір з фірмою-прокладкою, що пов’язана з продажем антисептиків.

У результаті аукціону, у якому взяли участь чотири учасники, найнижчу ціну запропонувало підприємство ТОВ  “С.С.СКАФОЛДІНГ”. Їхня пропозиція – 6,3 млн гривень, або ж майже на 40% менше за пропозицію майбутнього переможця. Але документи  ТОВ  “С.С.СКАФОЛДІНГ” були відхилені через дрібні невідповідності: через відсутність всіх сторінок паспорту директора, дозволу на обробку персональних даних третьої особи. 

Крім того, потрапив учасник і на тендерну заточку, яку підготували організатори: необхідність підкреслити слово у проекті договору, який надавався у складі тендерної пропозиції. Також зі схожих причин були дискваліфіковані ще два учасники, які пропонували 6,3 та 9,45 млн гривень: підприємство “Елкон-дізайн” та ТОВ “Фабрика меблів “Династія”. Зауважимо, що всі три відхилених учасника є безпосередніми виробниками меблів.

У той же час підприємство-переможець, що єдине змогло виконати умови тендерної документації у частині оформлення папірців та підкреслення слів засноване Володимиром Вірьовкіним, уродженцем Миколаївської області. Переможець не є виробником та пропонує ліжка виробництва дніпропетровської компанії “Арт-пром”. У тендерній документації переможця міститься посилання на його електронну адресу, що зареєстрована на  домені компанії “Він стрім”, яка у період пандемії  спеціалізувалася на виготовленні антисептиків та активно “просувала” їх у різні бюджетні установи під брендом “Клін стрім”. 

Зокрема, серед найбільших клієнтів компанії “Він стрім” був і департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради, з яким вона уклала 3 угоди на постачання антисептиків та дезінфікуючих засобів, вартістю понад 3 млн гривень. 

З 2020 року закупівлями департаменту освіти та гуманітарної політики “опікуються” юристи приватного адвокатського бюро “Бунякін та партнери”, що належить скандально відомому юристу та адвокату Миколі Бунякіну, причетному до резонансних подій на виборчих дільницях під час місцевих виборів у 2014 та 2015 році, а також на виборах до Верховної ради у 2019 році. 

На початку серпня Департамент освіти та гуманітарної  політики уклав з компанією Бунякіна дві угоди на консультування та надання адвокатських послуг загальною вартість 190 тисяч гривень.

Залиште відповідь