Соратник мера Черкас облаштує центр для внутрішньо переміщених осіб за 18 млн гривень
06.09.2022   //   91 Переглядів

У Черкасах ремонтом дитячого закинутого дитячого садочку під центр для переселенців займеться підприємство “Колтех-транс”, що належить однопартійцю міського голови Сергію Колесніченку.

26 серпня Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклав договір на здійснення капітального ремонту на території приміщення  по вулиці Кобзарська, 28 з метою облаштування там центру для внутрішньо переміщених осіб. 

 Закупівля провелася як спрощена з використанням профільної постанови Кабінету міністрів. У результаті участь у ній взяв один учасник – місцеве підприємство “Колтех-транс”, що запропонувало суму у 18,1 млн гривень. 

Зауважимо, що відповідно до тендерної документації роботи мали бути виконані до 23 серпня 2022 року, тобто фактично до моменту укладання угоди і за декілька днів після проведення аукціону. Разом з тим, одразу після підписання відповідної угоди між переможцем та замовником було внесено зміни, згідно яких роботи мають бути виконані до кінця листопада 2022 року. 

Підприємство “Колтех-транс” належить родині Сергія Колесніченка, що є близьким соратником черкаського міського голови Анатолія Бондаренка та балотувався за списками його партії до стін міської ради, але обраний не був. Колесніченко та його фірми є одним із лідерів місцевого ринку ремонту доріг, проте у безпосередньому будівництві чи ремонті раніше участі фактично не брали.  На сьогодні в активі “Колтех-транс” 71 угода, загальною вартістю у 430 млн гривень, з яких понад 360 – це кошти черкаського міського бюджету. 

Залиште відповідь