Ремонт покрівлі котельної «Криворіжтепломережі» всього за рік виріс вдвічі
06.09.2022   //   175 Переглядів

 15 серпня 2022 року КПТМ «Криворіжтепломережа» за результатами тендеру замовила ТОВ «Агро Буд Групп»  робіт з ремонту м’якої покрівлі будівлі котельні на території заводу “АрселорМіттал”на 2,97 млн. грн.

Про це повідомляється в системіПрозорро”.

В закупівлі конкурентом переможця було ТОВ «Ландшафт» з Дніпра, яке було готове відремонтувати покрівлю за 2,79 млн грн. Пропозиція дніпрян виявилась на 170 тис. дешевшою, і 12 липня компанія отримала повідомлення про намір підписання договору із замовником. Але в визначений терміном час ТОВ «Ландшафт» не надало підписаного договору підприємству, тому її економічно вигідна пропозиція була відхилена.

4 серпня переможцем було оголошено ТОВ «Агро Буд Групп». Замовник вже уклав угоду з компанією. Згідно договору, ремонтні роботи виконавець повинен закінчити до 1 грудня 2022 року. Оплату за роботу підрядник може отримати з відстрочкою до 6-ти місяців після її виконання, приймання та підписання всіх потрібних актів.

Попри те, що міська влада Кривого Рогу оголосила про отриманий кредит від Європейського інвестиційного банку та планує виводити котельню на території заводу “АрселорМіттал Кривий Ріг” з експлуатації, в 2019-20 роках КПТМ «Криворіжтепломережа» замовила капремонт будівлі котельні «КМК» вартістю 7 млн. грн. у ТОВ «Мітал Інком». Тепловики оплатили лише третину від свого замовлення – 2,35 млн грн. Тоді ж, в 2019 році, КПТМ «Криворіжтепломережа» замовило на 798 тис. грн. роботи з ремонту м’якої покрівлі будівлі котельні «КМК». Закупку провели як допорогову. Договір підписали з ТОВ «НСК КР».

Впродовж 2021 року «Криворіжтепломережа» намагалася знову відремонтувати покрівлю будівлі котельні «КМК». Всього було проведено 4 закупівлі. Перші три вартістю 1,5 млн. грн., а четверта – 1,8 млн. грн. Якщо в перших трьох не було бажаючих прийняти участь, то в четвертій, проведеній за спрощеною процедурою, одноосібним переможцем стало ТОВ «Агро Буд Групп». Але через місяць замовник скасував закупівлю з формулюванням: відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт.

І вже через рік ремонт покрівлі котельної подорожчав фактично у два рази. При чому для всіх цих закупівель – і провалених у 2021 році, і що відбулася у 2022 році, прописане аналогічне техзавдання. Переглянути  закупівлі можна тут.

ТОВ «Агро Буд Групп» працює з 2016 року і належить мешканцю Кривого Рога Олексію Бандуріну. Компанію вже викривали на змові під час проведення торгів. Фірма має в активі 151 договір на суму 57,3 млн. грн. Сам Бандурін до середини 2016 року був серед співвласників ТОВ «Мітал Інком».

ТОВ «Ландшафт» зареєстрована в 2001 році. За більш як 20-річну історію свого існування кілька разів змінювала напрямок діяльності і власників. Сьогодні ТОВ «Ландшафт» працює в сфері  будівництва інших споруд і оформлено на Вікторію Атаманову. 

 

 

Залиште відповідь