Столичні підприємці відсудили в кропивницького “Дніпро-Кіровоград” 703 тисячі гривень за поставлений товар
02.09.2022   //   87 Переглядів

Обласне комунальне виробниче підприємство “Дніпро-Кіровоград” мусить сплати на користь ТОВ “Енергозберігаючі технології” 702,8 тисяч гривень, до яких входить сума боргу за поставлений однак неоплачений товар, судовий збір, пеня та інші витрати. 

Відповідне рішення прийняв Господарський суд Кіровоградської області. 

Згідно опублікованої інформації за результатом проведеної спрощеної закупівлі між сторонами судового процесу у жовтні минулого року було підписано договір на поставку частотного перетворювача FR500A-4T-200G/220P-H. Вартість обладнання, а також виконання монтажу, підключення та пуско-наладки, яке виконали “Енергозберігаючі технології”, складала 959 тисяч гривень. 

Попри вчасну поставку товару та проведення усіх необхідних робіт з підрядником розрахувались лише частково. У жовтні 2021-го року, через тиждень після підписання договору “Дніпро-Кіровоград” сплатив на рахунок ТОВ “Енергозберігаючі технології” 320 тисяч гривень. Наприкінці січня 2022-го року у зв`язку із частковою сплатою вартості товару, фірма надіслала претензію водопостачальникам з вимогою погасити залишок заборгованості. 

Як було встановлено в суді на вказану претензію ОКВП “Дніпро-Кіровоград” надав відповідь в якій визнав заборгованість та попросив постачальника розстрочити заборгованість рівними платежами на три місяці. На ці умовами “Енергозберігаючі технології” погодились, однак гроші так і не отримали тож подали до суду.

ОКВП “Дніпро-Кіровоград” у свою чергу направило відзив на позовну заяву та клопотання про зупинення провадження у даній справі до вирішення ситуації з кримінальним провадженням щодо розтрати, здійсненої внаслідок закупки товару по завищеній ціні. На це “Енергозберігаючі технології” зауважили, що комунальники самостійно визначали очікувану вартість закупівлі, а оскільки товар було поставлено, а всі роботи щодо монтажу і наладки виконано, підприємство мало розрахуватись відповідно до умов підписаного договору. 

Зваживши аргументи сторін суд прийняв рішення повністю задовольнити позовні вимоги ТОВ “Енергозберігаючі технології” та стягнути з ОКВП “Дніпро-Кіровоград” 639 тис грн основної заборгованості, 35,61 тис  грн пені, 22,36 тис грн збитків від інфляції та 5,83 тис грн 3% річних, а також 10,54 тис грн судового збору. Таким чином загальна сума, що буде стягнута з підприємства складає 702,8 тисяч гривень.

Власниками ТОВ “Енергозберігаючі технології” є Ольга та Андрій Торубара, які також є засновниками ТОВ “Філтерія”, ТОВ “Паб Брювінг компані Юкрейн”, ТОВ “Поліпамер Україна”, ТОВ “Метаком”, ТОВ “Науково-проектний центр “Енергозберігаючі технології” та ТОВ “Мікс ап трейдінг”. 

З кінця 2021 року ОКВП “Дніпро-Кіровоград” очолює Олександр Пісний, який до цього працював заступником начальника оперативного управління Головного управління ДФС у Кіровоградській області

Залиште відповідь