Завдяки “заточці” черкаські освітяни зливають мільйон на коштовні миючі засоби
31.08.2022   //   129 Переглядів

30 серпня департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради завершив закупівлю миючих та гігієнічних засобів для закладів освіти міста.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Очікувана вартість закупівлі складала 1 млн грн.

В ході подання пропозицій знайшовся лише один охочий подати свою пропозицію для участі у торгах – київське товариство “Ірідан”. 

Замовник вимагав, щоб у складі пропозиції учасників було антибактеріальне мило з такими елементами як октопірокс та Д-пантенолом. Октопірокс переважно використовується у косметиці у якості добавки проти лупи і не має широкого застосування у милі, втім він є елементом мила торгової марки “Клін стрім”.  Попри очікувану вартість закупівля проводилась як спрощена, відповідно учасники мали обмежену можливість оскаржити дискримінаційні вимоги тендерної документації.

Пропозиція переможця склала 997 тисяч 442 гривні, що лише на 0,3% менше очікуваної вартості. В складі пропозиції “Ірідан” запропонувало черкаським освітянам зокрема вже згадане дезінфекційне мило “Клін стрім”, ціною 90 гривень за літр, засіб для чистки унітазів в упаковці 1 літр, ціною 105 гривень, під тим самим брендом “Сlean pro”. Інформацію про продаж відповідної продукції у роздрібних мережах знайти не вдалось, але ціна передових західних брендів, зокрема Доместос у аналогічній упаковці складає 90 гривень за літру. Крім того, закупили освітяни також пральний порошок торгової марки “Пупсік” по ціні 210 гривень за упаковку 2,4 кілограми. Аналогічний товар продається у роздрібних мережах за ціною 140 гривень за упаковку. 

ТОВ “Ірідан” належить Володимиру Вірьовкіну. Компанія є дотичною до виробництва різної дезінфекційної продукції під брендами “ВінСтрім” та “Клін стрім”, про що свідчать документи, подані учасником. 

З боку департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради договір підписав директор департаменту Богдан Бєлов. На сьогодні він фігурує у низці кримінальних проваджень. Пов’язаних із закупівлями товарів за завищеними цінами. Попри звинувачення правоохоронців, він не був відсторонений від виконання власних обов’язків.

 

Залиште відповідь