У серпні замовники Рівненщини купували торф’яні напівбрикети з різницею цін в 2,5 рази
31.08.2022   //   410 Переглядів

У серпні замовники Рівненської області замовили торф’яних напівбрикетів на загальну суму в 2,12 мільйона гривень.

Ціна палива при цьому коливалась від 1,87 до до 4,9 тисяч гривень за тонну. Загалом за цей період було підписано 14 договорів. 

Найпопулярнішим та найвигіднішим постачальником напівбрикетів виявилось держпідприємство “Рівнеторф”, якому загалом дісталось 9 замовлень:

З кінця жовтня минулого року керівником ДП “Рівнеторф” призначено Олександра Сергієнка. Свого часу посадовець займав посаду начальника управління інфраструктури та промисловості Рівненської облдержадміністрації. Був звільнений з посади у зв’язку з підозрою в корупції. 

Ще два замовлення на торф’яні напівбрикети дістались ПП “Рівнеенергопотенціал”. Світанівська гімназія Великомежиріцької сільської ради купила у підприємства паливо по 3,5 тис грн/т, а “Центр з надання соціальних послуг” Млинівської селищної ради по 2,75 тис грн/т. Прикметно, що між закупівлями минув лише тиждень. 

Рівненське підприємство було зареєстровано ще в 2010-му році. Увесь цей час його єдиним власником та керівником був Юрій Лопушенко. 

Єдине серпневе “брикетне” замовлення ФОП Бабич Валентина Андрійовича виявилось одним з найдорожчих за цінами на паливо. Підприємець, який зазвичай займається вантажними перевезеннями та прописаний у селі Стовпин, продав 11,49 тонн напівбрикетів Гощанській селищній раді. При цьому ціну виставив суттєво вищу ринку – 4,35 тис грн/т.  До сьогоднішнього дня контактним номером телефону ФОПа –  (0362)644930, користувався ще один місцевий підприємець – Кулибчук Михайло Іванович. 

І насамкінець найдорожча закупівля. “Центр культурних послуг” Костопільської міської ради по 4,9 тис грн/т придбав 10 тонн торф’яних напівбрикетів у ФОП Антонюк Олени Василівни. Підприємицю важко назвати активною учасницею публічних закупівель. За весь 2022 рік вона загалом підписала 12 договорів на 82 тисячі гривень.  Паливом, судячи з цього пані Антонюк зайнялась зовсім нещодавно, адже усі її попередні контракти стосувались поставки різних текстильних виробів та похоронної фурнітури. Цей вид діяльності, як основний, підтверджується участю підприємиці в роботі ТОВ “Ательє “Чарівниця” в якості співвласниці.

Залиште відповідь