У Кропивницькому підряд на 120 мільйнів дістався обвинуваченому у привласненні бюджетних коштів
31.08.2022   //   150 Переглядів

Управління капбудівництва Кропивницької міськради за результатом аукціону в липні уклало угоду з приватним підприємством «Кабекслайн» на ремонт Центральної міської лікарні за 119,9 млн грн.

Про ідеться в системі Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, в лікарні мінятимуть вікна, облаштовуватимуть новий ліфт, вентиляцію та багато інших робіт. На 2022 рік по проєкту передбачено виділення 25,7 млн грн, на наступний – 94,3 млн грн. Очікується, що роботи мають завершити до червня 2023 року.

 Конкурентом переможця на торгах був теж постійний учасник закупівель у сфері капбудівництва – ТОВ «РБК Інтерресурси». Його пропозиція була 120,5 млн грн.

Засновником та директором ПП «Кабекслайн» є Леонід Леонідович Федоренко. За період участі в публічних закупівлях фірма освоїла договорів на понад 45 млн грн.

Нині Леонід Федоренко обвинувачений у присвоєнні бюджетних коштів. Минулого року Ленінський райсуд Кропивницького взяв обвинувальний акт до розгляду. За версією слідства фірма Федоренка на підряді щодо облаштування вуличного освітлення у Кропивницького внесла недостовірні відомості про вартість виконаних робіт. Також правоохоронці з’ясували, що ПП «Кабекслайн» закуповувало вуличні світильники у ТОВ «Торговий дім Радій» за ціною 1500 грн, а надалі постачало на іншу свою фірму ПП «Кабекс» вже за ціною 2500 грн за одиницю.

Разом з цим, за даними з Реєстру судових рішень, підприємство фігурує ще в одному кримінальному провадженні № 12019120000000300 від 2019 року, розпочатого слідчим відділом поліції Кіровоградської області. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо ймовірного привласнення бюджетних коштів на тендерах Кропивницької міськради. Адже під час проведення ревізії в управлінні капбудівництва спеціалісти Держаудитслужби виявили факт списання матеріальних цінностей в бухгалтерському обліку підприємства за цінами значно нижчими від тих, що були включені до актів виконаних робіт, що призвело до незаконного завищення вартості будівельних робіт. Водночас у цьому провадженні про підозру ще нікому не оголосили, останні ухвали по справі в Судовому реєстрі оприлюднені у грудні минулого року.

Раніше повідомлялося, що в 5-поверхову будівлю спеціалізованої медико-санітарної частини по вулиці Салганні піски, 14 переведуть Центральну міську лікарню, яка знаходиться в центральній частині міста в історичній будівлі водолікарні Гольденберга ХІХ століття, що перебуває в аварійному стані. Станом на 2021 рік, у медсанчастині працювало 35 лікарів, а у Центральній міській лікарні – 180.

Залиште відповідь