Медзаклад Кривого Рогу купує без тендерів вартісне обладнання, його персонал скаржиться на зарплатні борги
31.08.2022   //   184 Переглядів

Криворізька міська лікарня №7 придбала УЗД-апарат та чотири датчики до нього вартістю 3,5 млн. грн. Закупку провели без використання електронної системи та оформили як «ковідну». Таким чином конкурентних торгів удалося уникнути та обійти обґрунтування цінової пропозиції.

Про це стало відомо вПрозорро”.

Договір на поставку обладнання головний лікар медзакладу в Тернівському районі Петро Стародубський підписав із ТОВ “Медіпрайм” 25 серпня.

Згідно угоди, компанія має поставити ультразвукову діагностичну систему X-CUBE 90 від корейської фірми Alpinion в комплекті з конвексним датчиком SC1-7H, лінійним датчиком L3-12Х, матричним датчиком МР1-5Х та ендокавітальним датчиком ЕС2-11Н.

Порівняти ціни на обладнання Alpinion в Україні не виявилося можливим. На сайті продавця ТОВ “Медіпрайм” ультразвукова система X-CUBE 90 відсутня. Дилери не публікують та не розголошують прайси виробника. Але є пропозиція від італійських посередників, які пропонують такий апарат УЗД за 45 тис. евро, що за сьогоднішнім курсом складає трохи менше 1,7 млн. грн.

Закупка вартісного обладнання сталася криворізькою лікарнею №7 припала на скандал із невиплатою зарплат медикам. За повідомленням місцевого депутата Юрія Понькіна, медичний персонал вже два місяці на бачить зароблених грошей. При цьому Національна служба здоров’я України з квітня перерахувала лікарні №7 за надані послуги 35,6 млн. грн. Після розголосу проблеми, отримані гроші були зараховані на зарплатні картки персоналу лікарні.

ТОВ “Медіпрайм” зареєстрована в серпні 2017 року та прописана в Києві. Підприємство працює в сфері оптової торгівлі фармацевтическими товарами. Власник компанії Тетяна Пономаренко. Директор компанії Наталя Литкіна. Це перший спільний тендерний досвід продавця медичної техніки та криворізької лікарні.

Залиште відповідь