Закарпатська ОДА замовила харчування переселенців на 9 мільйонів
30.08.2022   //   599 Переглядів

Департамент соціального захисту населення заключив Закарпатської ОВА протягом березня-червня уклав 17 договорів на «послуги харчування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб» на загальну суму 9,2 млн грн.

Договори оприлюднено в «Прозорро».

Саму інформацію про закупівлі замовник оприлюднив пізніше дати укладених угод.

Згідно з даними з єдиного веб-портал використання публічних коштів e-data, майже по всім договорам здійснена 100% оплата.

Відповідно до умов договору, підприємці повинну були харчувати дітей до 18-ти років, жінок з дітьми віком до 18-ти років, чоловіків, які не підлягають мобілізації, осіб з інвалідністю І-ІІ групи та осіб похилого віку, які евакуйовані із областей, де ведуться воєнні дії. Кожен договір діє до 31 грудня 2022 року.

Також згідно інформації із договорів, послуги надаються в Ужгороді у «Їдальні Ромашка» по вулиці Капушанська 24, у кафе «Венеція» по вулиці Митрака 11, у нежитловому приміщенні за адресою Київська набережна 3, у робочій їдальні по вулиці Шумній на території заводу АТ УФМК і по вулиці Верховинській 36.

9,2 млн гривень розділили між собою вісім ФОПів та одне приватне підприємтсво. Шість ФОПів – Матяш Вартек, Тетяна Гуцуляк, Віталій Коваль, Тамара Дубровка, Михайло Рацин і Тарас Плавайко – «сплячі» підприємці, які або мають зовсім небагато досвіду участі у державних закупівлях, або зареєстрували свою діяльність менше року тому.

Михайло Рацин – депутат Іршавської міської ради від локальної політсили «Рідне Закарпаття». Тарас Плавайко приходиться братом головного державного інспектора відділу у сфері запобігання, виявлення та протидії корупції Закарпатської митниці Михайла Плавайка, що входить у оточення підсанкційного ексмитника-контрабандиста Валерія Пересоляка.

Крім них, послуги з харчування переселенців закупили у ФОПів Оксани Білак та Тетяни Ловскої, а також консультаційно-сервісного приватного підприємства «Інновація».

Залиште відповідь