Полтавська ОВА купує невідому рибу для продрезерву у продавців, яких оштрафували за неякісний харч для військових
30.08.2022   //   127 Переглядів

29 серпня Департамент агропромислового розвитку Полтавської обласної військової адміністрації завершив закупівлю 20 тонн мороженої морської риби. Відповідний договір оприлюднений у системі “Прозорро”. 

Угода укладена за результатом проведення спрощеної закупівлі, участь у якій взяли 4 учасника. Найнижчу ціну запропонувало місцеве підприємство “Ноліміт”. Вартість угоди складе 2,175 млн гривень, що на 15% менше очікуваної вартості закупівлі або ж трохи менше 109 гривень за кілограм мороженої морської риби. Зауважимо, що договір не містить інформації про те, яку саме морську рибу мають постачати в рамках його виконання.  

Риба має бути поставлена до кінця року на територію одного із місцевих підприємств для формування продовольчого резерву області, рішення про створення якого було прийнято обласною радою у березні 2022 року. 

ТОВ “Номіліт” зареєстроване у Полтаві та належить Віталію Білану. В активі підприємства 220 договорів із різними замовниками на постачання різних продуктів харчування, загальною вартістю майже 54 млн гривень. Серед контрагентів постачальника зокрема одна із військових частин Національної гвардії України. 17 серпня Господарський суд міста Києва прийняв рішення за позовом військових до компанії “Номіліт” про накладання штрафних санкцій через неякісну продукцію. Суд підтвердив претензії військових та оштрафував підприємців на 130 тисяч гривень. 

Залиште відповідь