Лікарня на Кіровоградщині закупилася вугіллям на майже мільйон
30.08.2022   //   142 Переглядів

Маловисківська лікарня Кіровоградської області 23 серпня прозвітувала про закупівлю у приватного підприємства «Вуглетрейдінг» вугілля вартістю 960 тис грн.

Про це стало відомо з ”Прозорро”.

Закупівля проведена без використання системи Prozorro, за процедурою, що дає в умовах воєнного часу співпрацювати з постачальником напряму.

Замовлено 76 тонн вугілля марки ДГ (13-100) за 960, 4 тис. грн у. Тонна вугілля обійдеться в 12900 грн (з ПДВ). Строк дії угоди – 30 вересня.  

Вартість вугілля у порівнянні з довоєнними цінами виросла вдвічі, а від нинішніх прайсів у інших постачальників різниться на 2-3 тисячі.

До повномасштабної війни, у 2021 році вугілля такої марки через Prozorro вартувало значно дешевше. Наприклад, тонна такого вугілля минулоріч обійшлася замовникам у 6,2 тис. грн (з ПДВ). Водночас у липні цього року тонна цієї марки вугілля для освітян з Київщини, які провели тендер, вартувала – 8,2 тис. грн.  

ПП «Вуглетрейдінг», що зареєстроване у 2019 році у Знам’янці Кіровоградської області записане на Федора Петровича Піска. Як йдеться у матеріалі Bihus.Info, раніше він працював керівником двох шкіл-ліцеїв у Знам’янці Кіровоградської області, очолював відділ освіти Знам’янської РДА та обирався депутатом місцевої ради.

За період участі в публічних закупівлях фірма встигла освоїти підрядів на 19,6 млн грн. А також засвітитися в журналістському розслідування про ймовірну змову на торгах.

Залиште відповідь