Прокуратура через суд забрала у сімейної фірма директора комунального аеропорту орендовані 16 га
29.08.2022   //   127 Переглядів

Кіровоградський обласний господарський суд підтримав позовні вимоги Кропивницької окружної прокуратури та визнав недійсним договір оренди 15,8 га землі, укладений між Новенської селищною радою та ТОВ “Енергопарк 2”.

Цим же рішенням було скасовано рішення ради щодо передачі ділянки в оренду та державну реєстрацію речового права, а також зобов’язано Кропивницьку міськраду та “Енергопарк 2” сплатити майже по 5 тисяч судового збору. Фірма має відношення до екс-керівника департаменту капбудівництва Кіровоградської ОДА, а нині директора КП “Міжнародний аеропорт “Кропивницький” Олександра Ільто.

Відповідно до матеріалів справи наприкінці жовтні 2019 року рішенням Новенської селищної ради міста Кропивницького було затверджено проект землеустрою ділянки площею 15,8 га. Вже у листопаді її було передано в оренду ТОВ “Енергопарк 2” строком на 49 років. Цю територію, по вулиці Ливарній у селищі Новому, фірма планувала використати для розміщення та обслуговування об`єктів енергогенеруючих підприємств. 

Розрахунки фактичного розміру орендної плати здійснювали відповідно до норм Податкового кодексу України у розмірі 5% відсотків від нормативно-грошової оцінки площі ріллі по області. А все тому, що фактична оцінка переданої в оренду ділянки не проводилась, як на момент підпсиання договору так і по нині.

Окрім цього прокуратура встановила, що спірний договір оренди землі було укладено Новенською селищною радою в особі заступника селищного голови Вадима Масленникова, хоча повноваження на такі дії має лишег голова. 

У підсумку, враховуючи що землю віддали без попереднього проведення її оцінки суд вирішив пристати на аргументи прокуратури та зобов’язати сторони розірвати договір, а рішення передачу ділянки визнати недійним.

ТОВ “Енергопарк 2” було засновано у жовтні 2017-го року. Основний вид дільності очікуваний – виробництво електроенергії. Наразі власниками фірми є Анатолій Мільто, якому також належать ПП “Арт-сервіс М”, ТОВ “Парк Інвестицй” і ПП “Центр міжнародних послуг “Саміт,” та його син Володимир Мільто. До середини жовтня 2022 року місце Анатолія Мільто займав ще один його син Олександр Мільто. Останній пішов з бізнесу на посаду начальника департаменту капбудівництва Кіровоградської ОДА, а потім був переведений керувати КП “Міжнародний аеропорт “Кропивницький” .

Залиште відповідь