Лісгосп купив за 5,4 мільйона подрібнювач деревини у компанії, що продає уживану техніку
29.08.2022   //   269 Переглядів

У травні 2022 року ДП «Рахівське лісове господарство» провело тендер на купівлю деревообробного обладнання – мобільного подрібнювача ЕС 640 з дизельним двигуном. Про це є інформація в системі «Прозорро».

Жодних технічних характеристик обладнання лісівники не надали, а договір з переможцем заключили через півгодини після розміщення оголошення про тендер. Поставити товар мали до 30 червня поточного року.

Договір уклали з ТОВ «ФОРТЕХ – Лісова техніка». До того заснована у 2018 році компанія з пропискою у Тернополі, приймала участь лише у трьох тендерах, і щоразу успішно, на постачання транспортного обладнання на загальну суму трохи більше 400 тис грн.

У мережі Фейсбук є сторінка фірми, назва і адреса якої співпадають з даними ТОВ «ФОРТЕХ – Лісова техніка». Згідно з розміщеної там інформації, ТОВ займається перепродажем уживаної лісової техніки з Європи. Там же є інформація про перепродаж схожого подрібнювача за ціною 100 тис євро, що згідно з курсом НБУ сьогодні становить близько 3,6 млн грн.

За півроку війни Рахівський держлісгосп закупив товарів і послуг на майже 58 млн грн. Серед них переважають послуги із заготівлі деревини, її транспортування, паливо та запчастини, які в сукупності становлять понад 2/3 витрат не тендерах.

Залиште відповідь