Чоловіка, який закликав створити «Буковинську республіку», оштрафували на 34 тисячі
26.08.2022   //   79 Переглядів

У Чернівцях суд оштрафував колишнього кандидата в депутати від БЮТу Андрія Охотського за заклики до повалення державної влади.

Про це йдеться у вироку Шевченківського райсуду Чернівців від 23 серпня.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік впродовж березня-грудня 2020-го року у соцмережах закликав до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади.

Слідчі приводять приклади його висловлювань у Фейсбуці.

«Давайте, поднимаемся разогнать эту Верховну Раду

  «Пришло время делать ЗУБР! (Західно-Українську Буковинську Республіку) Ми не визнаємо виборів! Буковинці! – звільнимося від Київа!»;

 «Захисти Західну Українську Народну Республіку і Західну Українську Народну Республіку! Будь ЧОЛОВІКОМ і нічого не бійся! Захисти нашу волю, свободу, честь та гідність від узурпаторського барижно – воровського київського РЕЖИМУ ОЛІГАРХІВ! Захисти економіку регіона від воровства КИЇВСЬКОГО РЕЖИМУ! ІЗ-ЗА НИХ ми потерпляємо в злиднях. ЗАХІД НАС ПІДТРИМАЄ. ЗАХІД нам допоможе фінансуванням і кредитуванням завдяки якому ми наладимо свою БЕЗКОРУПЦІЙНУ ЄКОНОМІКУ – БЕЗ КИЇВСЬКОГО РЕЖИМУ ОЛІГАРХІВ!!! ВСТАВАЙ ДО ЛАВ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНСЬКОЇ СВОБОДИ – ДО ЗАХИСТУ ЗУНР і ЗУБР!». Поряд з цим розміщено зображення озброєних людей та надпис «ЗАХИСТИ УКРАЇНУ ВІД КИЇВСЬКОГО РЕЖИМУ! ЗАХИСТИ ЗАХІДНІ УКРАЇНСЬКІ РЕСПУБЛІКИ ЗУНР І ЗУБР!»

«Я же говорю – ДАВНО ЗУНР пора делать. Вместе мы не можем, это уже всем давно понятный факт. В стране 2 лагеря которые ЛЮТО, до взаємного УБИЙСТВА – НЕНАВИДЯТ друг-друга. Так зачем мучится в предсмертных судорогах-агонии? ДАВНО ПОРА РАСХОДИТЬСЯ И СТРАНУ ДЕЛИТЬ»

«ЗУБР! Західно-Українській БУКОВИНСЬКІЙ Республіці – БУТИ!»

«ВОЕННЫЕ ДОБРОВОЛЬЦЫ – ВСЕ К НАМ! ВСЕ НА БУКОВИНУ !!! ЗАЩИТИМ СВОБОДУ!!»

ВОЛЮ СВОБОДНЫМ КАРПАТАМ

«ВОЙНА С УКРАИНОЙ -ЭТО ХОРОШО

«Украина – страна Гангрена. Развалила СССР, СНГ.

Религиозная Гражданская ВОЙНА в Черновцах-значит так тому и БЫТЬ. Пора зачистить город и навести тут порядок, заявить о своих правах раз и навсегда

Слідчі інкримінували його дії за частиною 2 статті 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), частиною 2 статті 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

У серпні цього року пішов на угоду про визнання винуватості. У підсумку отримав від суду штраф на 34 тисячі гривень.

За інформацією порталу Судова влада, чоловіка звати Андрій Охотський. Він уродженець Одеси.

Свого часу він працював як ФОП, але припинив свою діяльність у 2017 році. Також був директором НВК «Нафтохім», яке стало банкрутом. У 2020 році він підпалив шину під стінами Чернівецької ОДА та розмахував там червоним прапором. У підсумку тоді уник відповідальності.

Також у 2006 році балотувався до міської та обласної ради від БЮТ.

Залиште відповідь