Полтавський поліцейський заплатить штраф за хабар від фермера
25.08.2022   //   109 Переглядів

23 серпня Октябрський районний суд міста Полтави виніс вирок командиру роти №1 батальйону патрульної поліції в місті Кременчук. Чоловіка обвинувачували в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 16,3 тисячі гривень.

Як встановило слідство, протягом літа та осені 2019 року підсудний отримував від місцевого підприємця кошти за неперешкоджання його господарській діяльності: забезпеченню перевезення його крупногабаритної сільськогосподарської техніки дорогами загального користування. 

Власник одного з приватних підприємств звернувся до правоохоронця з метою отримати відповідний дозвіл. У відповідь він отримав вимогу надавати 1 тисячу гривень за кожну вантажівку, що перевозить у межах міста Кременчук та його околицями негабаритні вантажі. У результаті правоохоронець отримав 16 тисяч 300 гривень. Кошти він попросив перерахувати на картку знайомої, яка також надавала послуги громадського харчування. Після перерахунку однієї із сум він і був затриманий, а картка вилучена працівниками Служби безпеки України. 

Свою провину підсудний заперечив та показав, що лише консультував підприємця про правильність оформлення відповідних документів. Кошти ж, які переселилися знайомій, були нібито за організацію харчування водіїв заявника. Разом з тим жінка-свідок подібне заперечила і зазначила, що підсудний неодноразово користувався її карткою, на яку надходили різні платежі. Окрім того, вина чоловіка доводилась протоколами негласних слідчих дій, на яких чітко зафіксовані вимоги щодо отримання неправомірної винагороди, а також контроль щодо її оплати. 

Вивчивши матеріали справи, суд визнав поліцейського винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 25,5 тисяч гривень. Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Залиште відповідь