За півроку війни на Кіровоградщині через Prozorro купили легковиків  на 10  мільйонів 
23.08.2022   //   276 Переглядів

З 24 лютого по 22 серпня замовниками Кіровоградщини було проведено 11 закупівель легкових автомобілів через систему Prozorro. Лише дві процедури при цьому пройшли на конкурентній основі. Загальна вартість підписаних угод складає 9,66 мільйонів гривень. 

Найбільше, 3,06 мільйона, витратило на оновлення автопарку Управління поліції охорони в Кіровоградській області. Купували в основному недорогі, бюджетні автомобілі: два бензинових і один дизельний Renault Logan, а також дизельний Renault Sandero. Єдине авто більш високого класу – Skoda Superb Style, за який полісмени виклали 1,24 мільйона гривень.

Крім базової комплектації замовники додали шкіряну оббивку сидінь, лобове скло, а також сидіння з підігрівом, динамічні фари з матричним світлом та омивачами, підсвітка номерних знаків, мультифункціональна камера.

Окрім поліції нові автомобілі собі замовляли Оникіївський та Чорноліський лісгоспи, ВАТ по газопостачанню та газифікації “Кіровоградгаз”, ПрАТ “Кіровоградобленерго” та ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Лісгоспи, які зазвичай купують доволі дорогі та добре закомплектовані автомобілі, цього разу обрали бюджетні варіанти. Чорноліський лісгосп замовив Renault Duster за 644,54 тис грн, а Оникіївський – два ZUZUKI New Jimny по 650,9 тисяч за кожен. Комплектація автомобілів невідома, адже замовники не опублікували договорів.

А от “Дніпро-Кіровоград”” купило  найдешевше за цей час авто – лише 255 тисяч гривень. Таку суму заплатили за вживаний Volkswagen Transporter 2001 року випуску. Продавець – прописаний у Запоріжжі Артур Калашніков. 

Що ж до інших продавців, що поставили на Кіровоградщину замовлений товар, то найбільше замовлень, на 2,46 мільйонів, дісталось кропивницькому ТОВ “Автогруп Кропивницький”. Наразі фірма належить одеському підприємцеві Григорію Гріншпуну, який в 2014-2015 роках балотувався до Верховної Ради та Одеської міської ради від партії “Батьківщина”. Бізнесменові належить понад два десятка підприємств, в основному пов’язаних у продажем автомобілів: ТОВ “Моторкар”, ТОВ “Автогор”, ТОВ “Моторком+” та ін.

Лише трохи менше – 2,40 мільйона гривень, отримало від замовників регіону мукачівське ТОВ “Захід авто – М”. Власником вказана Руслана Лукащук, директор Вячеслав Сема. Саме це підприємство у грудні минулого року по мільйону продало два кросовера Hyundai Tucson Службі автомобільних доріг у Закарпатській області. 

Павло Лісниченко

Залиште відповідь