Улюблені закупівельники черкаської мерії отримали черговий договір
22.08.2022   //   85 Переглядів

Черкаська міська рада уклала чергову угоду із адвокатським бюро “Бунякін та партнери”, бенефіціаром якого є відомий у місті юрист Микола Бунякін.

Про це йдеться на порталі “Прозорро”.

19 серпня департамент економіки та розвитку Черкаської міської ради повідомив про укладання договору на закупівлю послуг з консультування у питаннях здійснення публічних закупівель із адвокатським бюро “Бунякін та партнери”.

Для Бунякіна це вже друга угода від департаменту протягом року. Перша була укладена на початку року. Вартість обох угод – 49 тисяч гривень. Всього ж у активі адвокатського бюро 147 угод на загальну суму у понад 5,5 млн гривень. Левова частина замовників входять до структури виконавчого комітету Черкаської міської ради. 

Донедавна Микола Бунякін “спеціалізувався” на виборчому законодавстві, беручи участь у різних виборчих комісіях. Зокрема, у 2014 році ТВК у Черкасах за головування Бунякіна затягувала встановлення результатів виборів. А у 2015-му вже на посаді заступника ТВК Бунякін разом із колегами ухвалював скандальне рішення про зняття з виборів всього виборчого списку “Партії вільних демократів”, що в результаті таки була зареєстрована та отримала найбільшу кількість мандатів. 

У 2019 році під час парламентських виборів, Бунякін був заступником голови скандальної ОВК на 94 окрузі, де балотувалися одіозні Олександр Кононенко та Олександр Дубінський, і де останній здобув перемогу. Тоді Бунякіна та його комісію вчергове звинувачували у затягуванні встановлення результатів на користь Кононенка. 

На сьогодні Бунякін “спеціалізується” на здійсненні публічних закупівель, надаючи власні послуги як замовникам, так і учасникам відповідних закупівель. 

Залиште відповідь