У Кропивницькому апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід колишній головбухгалтерці педуніверситету
22.08.2022   //   76 Переглядів

Кропивницька прокуратура не змогла в апеляційному суді оскаржити ухвалу Ленінського райсуду, якою колишній головній бухгалтерці педуніверситету, підозрюваній у розтраті коштів, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це йдеться в ухвалі Кропивницького апеляційного суду від 18 серпня.

Згідно з версією слідства, колишня головна бухгалтерка Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка протягом 2018-2021 років у змові з іншими невстановленими слідством особами внесла недостовірні дані у документацію про оплату праці. 

Унаслідок цього їй та ще трьом особам було нараховано більшу зарплату, ніж передбачено офіційно. Протягом вказаних років незаконна переплата склала близько 8,5 млн грн.

За словами прокурора, прикриттям незаконної діяльності займався на той час ректор ЦДПУ, внаслідок чого зазначена схема могла діяти.

Провадження порушене за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо крупних розмірах чи групою осіб). 

Суд першої інстанції не задовольнив клопотання прокурора про запобіжний захід підозрюваній у вигляді тримання під вартою або альтернативного заходу у 780 тис. грн застави. Апеляційний суд також відмовив у перегляді цього рішення, взявши до уваги те, що підозрювана вже не працює в університеті, ревізія документації та фінансова експертиза проведена, тому вона не може вплинути на слідство.

Залиште відповідь