“Вінницяобленерго” закупилась паливними талонами на 73 мільйона, ціни  на чверть дорожче АЗС
19.08.2022   //   107 Переглядів

Акціонернерне товариства “Вінницяобленерго” 22 липня прозвітувало про підписання шести контрактів на закупівлю нафтопродуктів загальною вартістю 73,44 мільйона гривень.

Про це повідомляється в системі “Прозорро”. 

Купувати будуть паливні талони. При цьому ціна бензину та дизпалива, яким зможуть заправлятись машини замовника, виявилась більшою за нинішню ринкову ціну відповідних видів палива.

Багатолотову закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки два аналогічні тендера не відбулись через відсутність достатньої кількості учасників.

Замовлення розподілились наступним чином:

  • ТОВ “Лівайн торг” продасть талони на 108 тис л бензину А-95 за 7,56 млн/грн, 480 тис л бензину А-92 за 33,12 млн/грн та 180 тис л дизпалива за 12,6 млн/грн;
  • ТОВ “ОККО-постач” реалізує талони на 108 тис л бензину А-95 за 7,56 млн/грн, а також 180 тис л дизпалива за 12,6 млн/грн.

Таким чином вартість вартість літра пального розподілились наступним чином:

  • А-95 – 70 грн/л;
  • А-92 – 69 грн/л;
  • ДП – 70 грн/л.

Враховуючи, що вартість товару містить імпорту складову сторони домовились, що ціна товару та загальному саму договорів є змінними та можуть коливатись у залежності від зміни вище рівня 5% міжбанківського курсу продажу долара США/гривні.

Усі договори було підписано в один день, 4-го серпня. За даними сайту vseazs.com середня ціна палива у регіоні розподілялась наступним чином:

  • А-95 – 50,2 грн/л;
  • А-92 – 51,3 грн/л;
  • ДП – 54,5 грн/л.

Під час паливної кризи в Україні в травні-липні 2022 року паливні талони для бізнесу перевищували ринкові ціни. Талони на 95-1 бензин більшість компаній продавали по 61-63 грн./літр.

За даними аналітичного порталу YouControl, станом на кінець лютого 2022 року ТОВ “Лівайн торг” належала до так званої бізнес-групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Офіційною власницею фірми вказано зареєстрована у Дніпрі підприємиця Ольга Жиронкіна. Лише за першу половину серпня “Ліван торг” встиг підписати замовлень на 82,67 млн грн.

ТОВ “ОККО-постач” є частиною “Універсальної інвестиційної групи” мільйонера Віталія Антонова, який вказаний бенефіціаром фірми. Засновником же числиться “VIDINCAL LIMITED” з кіпрською пропискою.

Замовник, АТ “Вінницяобленерго”, входить до групи “Енергетичний стандарт” Костянтина Григоришина. Власниками найбільших пакетів акцій є “GARENSIA ENTERPRISES LIMITED” зареєстроване на Кіпрі, а також українські ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” та ТОВ “Компанія з управління активами “Інвестиційний капітал України”.

 

Залиште відповідь